Şampiyonlar Liginden, Annemizin Ligine.!

Başakşehir yani şampiyonumuz Çarşamba günü Danimarka'da Kopenhag takımından üç yedi, elendi, döndü. Kimse sorgulamıyor, bu Kopenhang kim, Danimarka futbolu kim, golleri atan Jonas Wind kim, neden şampiyonlar ve Avrupa liginden Annemizin ligine döndük araştıran yok.
Ben şöyle bir inceledim ;
Okuyun ve bizi nasıl uyuttuklarını, söğüşlediklerini anlayın.
Danimarkanın nufüsü 5 milyon 800 bin.
Kopenhagın yani başkentinin nufüsu 1 milyon 213 bin.
Kopenhag takımı 1992 yılında kıta avrupasının en eski takımlarından Kjøbenhavns Boldklub ile Boldklubben 1903 takımlarının birleşmesinden doğan kulüp.
Yani 1993 yılında kurulmuş FC Copenhagen.
27 yıla 13 şampiyonluk sığdırmış. Lig kupası, Süper Kupa, Oresrad, King kupası, Scandivanian Royal lig kısaca Danimarka'da ve İskandivya'da kaldırmadığı kupa kaldırmamış.
Danimarka ligi 14 takımla oynanıyor. Yalnız onlarda lig statüsü farklı . Önce 14 takım oynuyor, sonra bu takımlar üç ayrı kategoride mücadele ediyorlar. Genellikle bahar aylarında maçlar başlıyor.
İlk altı takım Championship'te Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligleri için mücadele ediyorlar. Ligi 7, 8, 9 ve 10. Sırada bitiren takımlar Relegation grup 1'de oynarken buradaki 7 ve 8. sıradaki takımlar Championship'teki takımlar ile playoff 11,12,13,14'te bitirenler ise Regelation 2'de düşmeme mücadelesi yapıyorlar.
Şu anda Danimarka'da 36. hafta oynanıyor ve Midjtyland takımı 82 puanla en yakın rakibi 68 puanlı Kopenhag'a 14 puan fark atmış durumda.
Başkanları Bo Rygaard iş adamı Hotel ve spor alanında etkili bir isim.
Teknik direktörleri Staale Solbakken Norveçli ve 2013 yılından beri takımın başında.
Bize golleri atan Jonas Wind kulüp altyapısından gelen 1999 doğumlu Danimarka Ümit Milli 2018 yılında 100 bin euroya imza atmış.
İşte biz böyle ülkenin bir takımına gittik, gördük, elendik ve döndük.
Elenmeyi gece otelin önündeki havai fişek gösterilerine, tezahüratlara bağladık.
Demedik ki ;
Başkanları Bo Rygaard 10 yıldır kulüp başkanı ve kulübü hükümetsiz, belediyesiz, meclis üyesiz, şehrin bütçesinden parasız yönetiyor.
Teknik direktör Solbakken Norveçli 2013 yılından beri bu takımın başında lokal şampiyonluklarının yanında alt yapıdan yetiştirip sattığı oyuncular , şampiyonluklar ile işini yapıyor.
Danimarka futbolu ne limit işi ile uğraşıyor, ne kulüp başkanları birbirlerine kol hareketi yapıyor, ne her maç sonrası hakemler linç ediliyor, ne kulüpler biz öldük, bittik deyip bankalara, maliyeye, hükümete gidiyor.
Ne yönetenlerin siyasilerle, hükümetle, meclisle işleri yok.
Onlar sistemi kurmuşlar, alt yapı, üst yapı,ekonomi, başkan, yönetim, medya, taraftarlar hepsi sisteme uyuyor.
Ya bizde ;
Şampiyon takımın başkanı siyasetçi, meclis üyesi.
Sponsorlarının hepsi yakın zamana kadar belediyelere iş yapan holdingler.
Başakşehir Taraftar da yok, gruplarda. Şampiyon oldu o günden sonra konuşanda yok.
Futbol federasyonu devletle iş yapan mütaahhit.
Ülkedeki teknik adamların hepsinin arkasında ya bir siyasi güç, ya güçlü menejer , ağa babalar var. Yoksa Mourinho kadar bilgin olsa sana Pötürgesporu vermiyorlar.
İşte bunun için hemen bizi Annelerimizin ligine gönderiyorlar, şimdi transferlerle idare ettiriyorlar. Bir tanesi demiyor ki, bu 5 milyonluk ülkede, her yıl Avrupa'ya en az 50 tane transfer yapılırken biz neden hala 36'lık Gökhan ve Caner'lerin peşindeyiz, neden bir Jonas Wind'i çıkartamıyoruz.
Boşverin izleyin Katarlı Bein'den Annelerinizin ligini, sıkıldınız mı ?
Koyun geçmişten müziği Melike Demirağı dinleyin " uyu yavrum uyu, uyutayım seni. Ninnilerle, türkülerle avutayım seni!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi