
Mehmet Erol Maraş
Chp’nin Gaziantep’teki İç Savaşını Kim Sonlandıracak? - Özgür Özel Neden Olaylara El Koymuyor? - Şahin’in 65 Şovu...
Kutsal topraklardan 10 günlük süremi doldurdum. Sağ olsunlar, bu süre içerisinde beni çok sayıda eş dostun yanı sıra okuyucularım da aradı. Nihayet kendi şehrimdeyim. Ben hep söylüyorum, Gaziantep, kutsal topraklardan sonra benim en sevdiğim şehrimdir.
Yıllardır Almanya’da kaldım. Hep söylemiştim, “Antep’in içi, Kahke’nin Üçü” demiştim. Herkes Almanya’ya giderken, ben kendi doğduğum şehre gelip hem OLAY Medya’yı kurarak şehrime ve Türkiye’mize hizmet ettim. Bu hizmetten dolayı da her zaman mutluyum.
Yine Gaziantep’in gündemi çok yoğun, çok uzun yazılar ve konularla sizleri sıkmak istemiyorum. Bu hafta bana göre en önemli konu, CHP’de Gaziantep’te bir türlü başarılarını hazmedemeyerek, yine birbirleriyle 'Fıstık kabuğunu doldurmayan” iddialar ve dedikodularla çalkalanmaya devam etmeleri.
Kimse kimseyle CHP’de anlaşamıyor.' Benim bildiğim kadarıyla CHP, Gaziantep’te tarihinde son 30 yıldan bu yana 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde gösterdiği başarıyı gösteremedi. Milletvekilliğinde gösterse bile, 240 bin oy alarak 14 vekilden sadece 3’ünü çıkarabildi. Bunlardan, Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç CHP’nin köklerinden gelen iki vekildir. 3. sırada seçilen Ertuğrul Kaya ise DEVA kontenjanından CHP’den seçildi. O da tekrar partisi olan DEVA’ya döndü. Şimdi ise Yeni Yol Partisi’nde devam ediyor.
YÜZDE 41 OY ALDI...
Mehmet Erol Maraş Yazıyor - Şimdi önemli olan, CHP’nin 31 Mart 2024 seçimlerinde Gaziantep’te 300 bin oy almış olması. Şehitkamil’de yüzde 41 ile Umut Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanlığı’na seçilirken, Büyükşehir’de yüzde 28, Şahinbey’de ise yüzde 30 dolaylarında oy aldı.
Benim şöyle bir iddiam var: CHP, Gaziantep’te tanınmış ve güçlü isimlerle seçime girseydi belki daha fazla oy alırdı. Şahinbey hariç, birçok ilçeyi de kazanabilirdi. Büyükşehir’de de Fatma Şahin olmasaydı, sürpriz bir şekilde bu başkanlığı da alabilirdi. Ama ne var ki, CHP Gaziantep’te her zaman olduğu gibi bir çekişme yoğunluğu var.
UMUT YILMAZ: 'MİLLETVEKİLİ MERİÇ VE ÖZTÜRKMEN'LE ANLAŞAMIYOR'
CHP Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, CHP’nin iki vekili olan Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen’in bir türlü anlaşamadıklarını düşünüyorum. Umut Yılmaz’ın hiçbir gezisinde bu iki vekili görmüyorum. Aynı şekilde CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, anladığım kadarıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Umut Yılmaz’la bir anlaşıp bir anlaşmıyor. Bunun yanı sıra, Şahinbey’de CHP İlçe Başkanı Zeki Gürsel ile CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım arasında da kan uyuşmazlığı var. Yani tek kelimeyle, CHP’de kimse kimseyi pek sevmiyor. Ama durum böyle giderse, CHP Gaziantep’te 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerindeki başarıyı, şuanda CHP’nin Ankara’dan rüzgarı olmazsa, işi pek zor görünüyor.
AK PARTİ KAPALI KUTUYDU!
AK Parti’nin Gaziantep’te de bazı sıkıntıları var ama bu kadar gün yüzüne çıkmadı. AK Parti’de “kol kırılır, yen içinde kalır” ata sözü bana göre CHP’ye oranla doğru çıkıyor gibi. Ben istiyorum ki, CHP’nin Gaziantep’te her şey barış ve kardeşlik içerisinde geçsin. Kim neyi paylaşamıyor, onu anlamıyorum. CHP büyürse herkes güçlü olur. CHP olmazsa, hiç kimse bir yerde bağımsız olarak seçimi kazanma şansı yoktur.
CHP GENEL BAŞKANI GAZİANTEP İÇİN ÖNEMLİ DEMİŞTİ!
Benim de düşüncem, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Gaziantep’teki CHP’liler arasında iç savaşı sonlandırıp, partiye güçlü bir yapı oluşturması gerektiğidir. Yoksa CHP Gaziantep’te böyle devam ederse, ben gelecek seçimlerde pek umut görmüyorum.
ŞAHİN’İN 65 PROJESİ KONUŞULUYOR
Ben her zaman söylüyorum; nasıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23 yıldan bu yana Türk Siyasetine damgasını vurduysa, aynı şekilde kendisine benzeyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep siyasetinde bu süre zarfında kimleri yaya bırakıp kendisi atlı oldu. Gerçekten de Şahin, her zaman olduğu gibi AK Parti’nin Gaziantep’teki siyaset lideridir.
Bunu neden söyledim? Çünkü; Gaziantep’e yapılacak 65 projenin tanıtılmasında Sayın Fatma Şahin, örgütçü yapısıyla liderliğini Gaziantep’te bir kez daha ispatladı. Yaptığı toplantıda herkes yerini aldı. Ancak bir iki AK Partili fire verse de, o kadar da tartışılacak bir durum yok. AK Parti’nin tüm ağır topları, Şahin ile birlikte omuz omuza vererek 65 projenin gerçekleşmesi için bir araya gelip güçlü bir tanıtım yaptılar. Ben burada, AK Partili yöneticilerin yanı sıra Sayın Şahin’i de takdir ediyorum.
Gaziantep Sanayisi Neden Mısır’a Kayıyor? Celal Doğan Gerçeği! Organize Sanayide Her Yerde Aynı Film...
11 Şubat 2025 Salı 00:44Başkan Memik Yılmaz Daloğlu’na 10 Milyonu Verecek Mi? -Sendikalar Organizedeki İşçilerle İlgili Ne Yapmak İstiyor
27 Ocak 2025 Pazartesi 23:01Erol Maraş Yazdı: 'Gaziantep'te Hastanelerin Milyonluk Doktor Transferleri.... Suriye Gümrüğünde Şok Arttırım!'
20 Ocak 2025 Pazartesi 23:51Erol Maraş Yazıyor: Rektör Doğan 25 Günde Ne Yaptı? - Mucur Fiyatlarında Tekelleşme Varmı? - Doğalgaz Faturaları Neden Gecikiyor
14 Ocak 2025 Salı 09:25Mehmet Erol Maraş: 'İflaslar ve Konkordatolar Şehri Gaziantep... Suriye’nin İnşasında Gaziantep Söz Sahibi Olur Mu?'
06 Ocak 2025 Pazartesi 23:41Erol Maraş Yazıyor: '2025, 2024'den Daha İyi Olacak Mı?'
31 Aralık 2024 Salı 07:57Erol Maraş Yazdı: 'Rektör Doğan’ın Atamasında En Büyük Güç Kim?'
24 Aralık 2024 Salı 00:19Erol Maraş Yazdı:' 'Ak Parti – Ticaret Odası…'
17 Aralık 2024 Salı 00:17M. Erol Maraş: 'Gaziantep’te 100 Bin Suriyeli İlk Günden Halep’e Gitti… - Milletvekili Atay’ı Kim Kızdırdı…'
10 Aralık 2024 Salı 00:02Erol Maraş: İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ GÜRBAN İÇİN NE DEDİ? - FEDAİOĞLU NE YAPIYOR? - OLAY’DAN HERKESE TEŞEKKÜR...
03 Aralık 2024 Salı 00:00




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.