Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Erol Maraş Yazdı! Mehmet Görmez, Konukoğlu ailesinden ne istiyor? AK Parti'nin MHP'ye verdiği ilçelerde sıkıntı var...

En başından beridir siyaset yazmak istemediğimi her zaman belirtirim ama ne var ki Gaziantep'in gündemi de her zaman siyaset oluyor. Bugün yine siyaset sahnesinde bir şeyler bahsedeceğim ama öncelikle değinmek istediğim daha önemli bir konu var....

Gaziantep ve Türkiye'nin en sevilen ailelerinden olan hayırsever Konukoğlu ailesi ile birileri uğraşıp duruyor. Konukoğlu ailesini hepimiz biliriz yardımsever, işçi dostu, hayırsever bir ailedir. Kazandıklarını bu şehir için bu şehrin insanları için harcarlar... Şimdi Konukoğlu ailesinin bir cami olayı var ki bu olay bir türlü gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Abdulkadir Konukoğlu'ndan Millet Bahçesine bir cami yapmasını istedi, Sayın Konukoğlu'da " Başım gözüm üstüne" dedi ve cami yapmayı kabul etti. Sonra tekrar karar değişildi ve Konukoğlu'ndan Türkiye'nin ve dünyanın en büyük camisini yapılması istendi. Konukoğlu bunu da kabul etti ama daha sonra Millet Bahçesi'nin cami için uygun olunmadığına karar verildi ve daha sonra yeni yer arayışına başlandı. Günlerdir cami için yer arandı ve bir türlü bulunamadı. Cumhurbaşkanı'da depremden önceki gelişinde Konukoğlu'na cami inşaatının ne zaman biteceğini sordu Konukoğlu'da en kısa sürede biteceğini söyledi. Konukoğlu ailesi sözünün eri bir ailedir. Özellikle konu hayır işi olunca mutlaka yaparlar.
Şimdi Konukoğlu ailesi dışında kimse cami inşaatının nereye yapılacağını bilmezken birileri ortaya çıkıp araştırmadan eleştirilerde bulundu. Bu kişi de aslen Nizip doğumlu olan eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın köyü olan Çanakcalı'dan Mehmet Görmez'dir. Kendisi geçmişte Diyanet İşleri Başkanlığı'da yapan bir isimdir. Mehmet Görmez Gaziantep'i sever, Gaziantep'te onu sever. Kendisine de saygımız sonsuzdur ama ne var ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Şubat'ta Gaziantep'e yaptığı ziyarette Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanına "Konukoğlu ailesi Millet Bahçesi'ne camiyi yapmadı" diye serzenişte bulundu. Bunun üzerine de Cumhurbaşkanı, Abdulkadir Konukoğlu'na caminin durumunu sordu. Abdulkadir Konukoğlu'da "Depreme rağmen camiyi bitireceğiz, cami söz verdiğimiz tarihte bitecektir" dedi.
Şimdi olayın iç yüzünü sizlere anlattım. Buradan Mehmet Görmez'e bir kaç şey söylemek istiyorum. Sayın Mehmet Görmez'in camini nereye dahi yapıldığını bilmezken Cumhurbaşkanına böyle bir serzenişte bulunması yanlıştı. Konukoğlu ailesinde ne istiyorsunuz?
Gaziantep'te bildiğimiz gibi her yerde her mahallede neredeyse bir cami var. Bende sık sık camiye giden birisi olarak söylüyorum cuma namazları dışında çoğu camide 3-5 kişilik cemaat ya oluyor yada olmuyor. Sabah namazlarında imamla beraber 2-3 kişi , öğlen vakitlerinde bu rakam belki 15-20 kişi olsa da akşam ve yatsı vakitlerinde yine boş oluyor camilerimiz. Tabi ki de cami yapılmasın demiyorum ama önceliği eğitime vermemiz gerekiyor. Türkiye'nin en büyük camisi de Gaziantep'te olsun Türkiye'nin en büyük kütüphaneleri, okulları da Gaziantep'te olsun. Bu Gazi Şehrimizi ilim ve eğitim şehrine hep beraber dönüştürelim. Bunun içinde hayır işlerinde asla geri durmayan Konukoğlu ailesi gibi ailelerinde arkasında duralım onları destekleyelim....

Büyükşehir'de Şahin'in durumu ne?

3. kez Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne aday olarak gösterilen Fatma Şahin'in seçimi tekrar kazanması sürpriz olmaz. Fatma Şahin gece gündüz demeden sürekli bu şehir için çalışıyor. Anketlerde de oy oranı oldukça yüksek görünüyor. Karşısına da şu ana kadar güçlü bir aday çıkmadı. İYİ Parti aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı bilmiyoruz. CHP'de ise aslen Besnili olan Muzaffer Ertürk Büyükşehir Belediyesine aday oldu ama ona da verilen sözler yerine getirilmediği için adaylıktan vazgeçeceği söyleniyor. Yeniden Refah Partisi'nden ise Şükrü Yılmaz aday oldu o da çalışmalarına başladı. MHP'de bildiğimiz gibi anlaşma gereği AK Parti adayını destekleyecek. DEM Partisi ise aday konusunda henüz bir karar vermedi. Kısacası durum böyle devam eder ve Şahin'in karşısına güçlü bir aday çıkmazsa Fatma Şahin'in tekrardan seçilmesi hiç sürpriz olmaz.

Şahinbey'de Tahmazoğlu'nun durumu ne ?

Mehmet Tahmazoğlu 4. kez aday oluyor. Karşısına da CHP'den eski zabıta müdürü Akın Bereketoğlu aday olarak çıktı. İYİ Parti burada da aday çıkarmadı. Yeniden Refah'ta aday çıkardı ama çok güçlü olduğunu düşünmüyorum. Kısacası Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey'de rekor oyla 4.kez başkan olabilir.

Şehitkamil'de Fadıloğlu'nun kazanması muhtemel...

Şehitkamil'e gelince Rıdvan Fadıloğlu'nun karşısında CHP adayı dışında güçlü bir rakip görmüyorum. Fadıloğlu, AK Parti'den 4. kez aday oldu, karşısına ise eski CHP Şehitkamil Belediye Başkanı Ahmet Yılmaz'ın oğlu Umut Yılmaz çıktı. Umut gerçekten de yoğun bir şekilde çalışıyor var gücüyle mücadele ediyor. Bana göre CHP'nin Gaziantep'te ki en güçlü adayı Umut Yılmaz ama onunda karşısında tecrübeli isim ve vatandaşların sevdiği aday Rıdvan Fadıloğlu var. Daha seçime çok var ama Fadıloğlu'nun seçimi 4. kez kazanması muhtemeldir.

İslahiye'de Kemal Vural rahat!

İslahiye'den tekrar aday olan Kemal Vural sıkıntısız bir seçim kazanıcak gibi duruyor. Kemal Vural çalışkan birisi, şimdilik gördüğüm kadarıyla da karşısında güçlü bir adayda yok. 31 Mart'ta seçimi tekrar kazanacak gibi duruyor.

Nizip'te neler oluyor? Akdoğan'ı, Doktoroğlu ve CHP adayı zorlayacak mı?

Fevzi Akdoğan Nizip'te AK Parti'den bir kez daha aday oluyor. Akdoğan'ın karşısında ise güçlü isimler var. Ben bu seçimde Nizip'te sürpriz bekliyorum. Mehmet Sarı'nın da aday olması bekleniyordu ama AK Partili yöneticiler bu yönde karar almışlar. Bana göre Nizip'te diğer adaylar da, önde ve iddialı isimler. Fevzi Akdoğan'ın karşısında ise yıllardır AK Parti'de mücadele eden ve Nizip'in sevilen iş insanlarından Mustafa Doktoroğlu Yeniden Refah'tan aday çıktı. Doktoroğlu'nun burada aldığı her oy AK Parti'den alınacaktır. MHP seçmeni de kime oy verecek ona da bakmak lazım. Ayrıca daha önce CHP ile Karkamış'ta zafere ulaşan Ali Doğan bu sefer Nizip'ten aday oldu. Burada aslen Nizipli olan AK Parti Milletvekilleri Abdulmahit Gül ve Ali Şahin'in sahayı boş bırakmaması gerek.

Oğuzeli'nde Kılıç'ın rakibi eski AK Partili Bekir Hoca!

AK Parti'den aday olamayan isimler Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Yeniden Refah'tan aday oluyorlar. Oğuzeli'nde ittifak ortaklarından MHP'li Sait Kılıç tekrar aday oldu. Karşısında da eski AK Partili Bekir Öztekin var. Şimdi AK Parti seçmeni burada sevilen isim Bekir Öztekin'e oy verebilir. Burada MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'ın ekstra mesai harcaması gerekir.

Araban'da Yeniden Refah'ın ayak sesleri

En önemli ilçelerden biriside Araban. MHP'ye verilen Araban'da mevcut başkan Hasan Doğru tekrar aday gösterilmeyince adı gibi doğru olarak yeniden seçilmek için Yeniden Refah Partisi'nden aday oldu. MHP'den ise Mehmet Özdemir aday oldu. Araban'da da yine AK Partili seçmenlerin kimi destekleyeceği çok önemli. Araban'da Cumhur İttifakının seçimi kazanması için çok çaba harcaması gerekiyor.

Nurdağı'nda Yıldırır'ın rakibi Hasan Dilek!

AK Parti'den Nurdağı'na aday olarak Mehmet Yıldırır çıktı. Burada AK Parti Nurdağı İlçe Başkanı Mehmet Bali'nin de aday olması bekleniyordu ama Yıldırı aday oldu. Eski başkan Ökkeş Kavak'ta da sıkıntı olunca aday olarak çıkmadı. Yine Nurdağı'nda eski AK Partili Hasan Dilek aday oldu. Dilek hem Yeniden Refah hem de Büyük Birlik Partisi adına ortak aday olarak çıktı. Hasan Dilek daha önceki seçimlerde 270 oy farkıyla seçimi kaybetti. Seçimi kıl payı kaçırmış bir ismin bu seçimi kazanmaması için hiç bir sorun yok. AK Parti'nin Nurdağı'nda Hasan Dilek tehlikesine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Sakar Yavuzeli'nde çok rahat

Gaziantep'in en küçük ilçelerinden birisi olan Yavuzeli'nde Kemal Sakar AK Parti'den yine aday oldu. Karşısında adaylarda olsa ben Kemal Sakar'ın Yavuzeli'nde rahatça seçimi kazanacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi