Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

AK Parti Gaziantep'te rehavet / CHP ve İYİ Parti'de Büyükşehir için Fakı Baba sesleri / Yeniden Refah ve Büyük Birlik tehlikesi

AK Parti Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere tüm ilçelerde adaylarını belirledi ve seçim startını verdi. Tabi tanıtım toplantısında bazı sıkıntı ve gerkinlikler de olduysa da AK Parti'nin Gaziantep'te her zaman güçlü bir yapısı olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde.
Günlerdir Fatma Şahin, Rıdvan Fadıloğlu ve Mehmet Tahmazoğlu hakkında adaylıkları konusunda çeşitli söylentiler çıktı. Daha öncede dediğim gibi Fatma Şahin ustalık dönemi için tekrar aday olacaktı ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Dile kolay Fatma Hanım seçildiği takdirde toplam 23 yıl boyunca Gaziantep siyasetinde rol almış ve şehri yönetmiş olacak. Fatma Şahin'inde burada hem Fadıloğlu hem de Tahmazoğlu ile ikili ilişkilerini iyi tutması gerekir her ne kadar Mehmet Tahmazoğlu sizin yerinize talip olmak istese de bunları unutup önünüze bakmanız gerekir.

Fadıloğlu aday olmak istemedi!

15 yıldan bu yana Şehitkamil Belediye Başkanlığı yapan Rıdvan Fadıloğlu'nun ağzından bir kere bile tekrar aday olacağına dair ne bir laf duydum ne de gördüm. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitkamil için Fadıloğlu'nu uygun gördü ve tekrar aday yaptı.

Tahmazoğlu, Büyükşehir'i istedi

Fadıloğlu gibi 15 yıldan bu yana Şahinbey Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Tahmazoğlu 2019 seçimlerinde olduğu gibi iki ileri bir geri gitti Büyükşehir için aday olmak istedi ama tekrardan Şahinbey'den aday olmak istedi.

AK Parti rehavete kapıldı!

AK Parti muhalefet partilerinden başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere çoğu partinin Gaziantep'te henüz aday çıkarmaması üzerine büyük bir rehavete kapıldıklarını görüyorum. Sanki seçimi kazanmış gibi çok rahat davranıyorlar... Ben siyasete hiç güvenmen ne de olsa siyaset= yalan, iftira, kurnazlık ve dedikodudan oluşan bir oyun düzenidir. Bu oyunda bazen en akıllı görünen adam kaybederken bazen de hiç umulmayan akılsız adamlar kazanabilir.

Büyükşehir'de Fakıbaba sesleri

Son günlerde bir dedikodu aldı başını gidiyor. Şanlıurfa'da 5 yıldan beri büyükşehir belediye başkanlığı yapan Zeynel Abidin Beyazgül kamuoyunun istememesine rağmen tekrardan Şanlıurfa'dan aday gösterildi. Beyazgül'ün karşısına da AK Parti'de yıllardır emeği olan ve Şanlıurfa için savaşan, mücadele eden Gülpınar ailesinin sevilen ismi Mehmet Kasın Gülpınar AK Parti'den aday gösterilmeyince, Yeniden Refah Partisi adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
Buna benzer bir olay Şanlıurfa'da daha öncede yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Ben Urfa'da ceketimi koysam seçimi kazanırım" gibi iddiada bulundu ve daha önce belediye başkanlığı yapan, Urfalıların sevdiği isim olan Ahmet Eşref Fakıbaba'yı aday göstermedi. Peki sonuç ne oldu?
Fakıbaba 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerde 77.997 oy alarak (yüzde 44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı seçildi. Halk ne derse o olur.... Ben partilerin aday dayatmasını doğru bulmuyorum. Bizim adayımız bu buna oy vereceksiniz demekle olmaz. Halkın gönlünde taht kurmuş kişilerin aday olması gerek.
Şimdide iddialara göre CHP ve İYİ Parti, Urfa'da AK Parti'ye karşı tek başına zafer elde eden Eşref Fakıbaba'yı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak istiyormuş. Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış bakalım ne olacak hep birlikte göreceğiz.

AK Parti seçim çalışmalarına rakibi varmış gibi devam etmeli!

Şimdi gelelim tekrardan Gaziantep'e... AK Parti dediğim gibi sanki diğer partiler aday çıkarmayacakmış, seçimi kazanmış gibi bir havaya büründüler. AK Partilileri uyarıyorum! Lütfen sahaya çıkan ve çalışmalarınıza rakibiniz varmış gibi ara vermeden devam edin. Fatma Şahin gerçekten de çalışmalara başladı. Bir bakıyorum OSB'de bir bakıyorum kırsalda ama bu iş sadece Fatma Şahin'le olmaz. AK parti Gaziantep teşkilatının da hem Fatma hanıma hem de diğer adaylara ayak uydurarak seçim çalışmaları yapmaları gerek. AK Parti'de kimse ben büyüğüm seçimi kazanırım havasına girmemeli. AK Parti'nin güçlü yapısında Erdoğan'ın çimentosu var ama çimento sağlamda olsa ara sıra çatlaklarda olabiliyor....

Oğuzeli, Nizip, Araban'da Yeniden Refah - Nurdağı'nda BBP tehlikesi

AK Parti ittifak ortaklarından MHP'ye Gaziantep'te Araban, Nizip ve Oğuzeli olmak üzere 3 ilçeyi verdi. 2019 seçimlerinde de Oğuzeli ve Karkamış'ı vermişti ama MHP sadece Oğuzeli'nin kazanabilmişti. MHP 3 ilçede kendi adayları ile seçime giriyor, AK Parti bu 3 ilçede yok. Peki vatandaşlar kime oy verecek?
AK Parti seçmeninin temeli milli görüşe daha yakın olduğu için aday gösterilmeyen 3 ilçede Yeniden Refah Partisi'ne oy verebilir yada AK Parti'nin de desteklediği MHP adayına da oylar gidebilir. Yeniden Refah Partisi son seçimlere her ne kadar ittifak ile girse de kendi listesi ile 5 vekil çıkardı. Aldığım son duyumlarıma göre de üye sayısında 500 bini geçmişler. Yani AK Parti'nin aday çıkarmadığı yerlerde en büyük tehlike bana göre Yeniden Refah Partisi'dir.

Oğuzeli'nde Bekir hoca tehlikesi!

Daha önce AK Parti Oğuzeli Belediye Başkanlığı yapan Bekir Hoca bu seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmedi. Bekir Hoca Oğuzeli'nde müthiş bir yarışa girdi. MHP adayı Sait Kılıç'ın buna karşı dikkatli olması gerek.

Karkamış'ta MHP rahat

Karkamış'ta aday olarak MHP'den Bülent Tiryaki gösterildi ve bana kalırsa MHP ilk kez Karkamış'ta bu kadar rahat olacak ama tabiki de tedbiri elden bırakmamaları gerekir.

Araban toz duman!

Araban daha karışık bir ilçe adeta toz duman.. Daha önceki başkan Hasan Doğru CHP'den seçildikten kısa bir süre sonra AK Parti Araban İlçe Başkanı Murat Kasnek'in katkılarıyla AK Parti'ye geçti. Şimdide Araban bu seçimlerde MHP verildi ve Hasan Doğru aday yapılmadı. Bana göre bu durumda başta Hasan Doğru ve Murat Kasnek olmak üzere Araban'daki AK Partililer büyük sıkıntı yaşadı. Hasan Doğru aday olmaması üzerine Yeniden Refah Partisi'nden Araban'a tekrar aday oldu. Karşısına da MHP adayı Mehmet Özdemir çıktı.

Nurdağı'nda BBP tehlikesi!

Depremden etkilen Nurdağı'nda 2023 Mayıs seçimlerine AK Parti Nurdağı İlçe Başkanı Mehmet Bali adeta büyük bir çaba gösterdi ve AK Parti adına rekor oy aldı. Mehmet Bali'yi tanımam ama bu çalışmalarından sonra iyi bir insan ve iyi bir partili olduğunu görmüş oldum. Ama Nurdağı'nda anketlerde önde çıktığı için Mehmet Yıldırır aday gösterildi. Bana göre Nurdağı'nda Mehmet Bali'ye haksızlık yapıldı. Bali'de bunun üzerine bir rahatsızlık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.
Öte yandan daha önce AK Parti'de daha önce Sakçagözü Belediye Başkanlığı yapan Hasan Dilek 2019 seçimlerinde tek başına Ökkeş Kavak'ın karşısına dikildi. Hasan Dilek 2019'da bazı siyasi oyunlara kurban oldu ve buna rağmen seçimi kıl payı da olsa AK Parti adayı Ökkeş Kavak'a kaybetti.
Bu dönemde ise BBP Nurdağı'nda genel başkan Mustafa Destici, yerel yönetimlerden sorumlu Bülent İspir ve BBP Gaziantep İl Başkanı Orhan Kızılaslan yoğun çaba sarf etti ve Hasan Dilek'i Nurdağı'nda tekrar aday gösterdiler. Dilek 2019 temposuyla devam eder ve partisini de gücünü arkasına alırsa Nurdağı'nda başarıya ulaşabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet Erol Maraş Arşivi