Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Şehit Ateşi Düştüğü Yeri Yakar / Siyasette Kuzuların Sessizliği! / Muhtarlıklar Kapatılsın!

ŞEHİTLER YÜREĞİMİ DAĞLIYOR! MEKANLARI CENNET OLSUN...

Gaziantep yine şehit verdi... Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün maalesef şehit oldu. Tüm askerlerimiz, polislerimiz ve güvenlik görevlilerimiz her zaman bizim gönlümüzde taht kurmuşlardır. İnşallah Hakan Gün son şehidimiz olur...
Şuana kadar Gaziantep 375-400 arası şehit verdi. Artık bu sayının son bulmasını istiyorum. Hiç bir ana -baba evlat acısı yaşasın istemiyorum. Bir de Gaziantep'te benim doğru bulmadığım bir olay daha yaşanıyor. Şehit haberi geldiğinde ne bir eğlence merkezinde ne de bir düğünde şenlikler durmuyor, şehit yokmuş gibi davullar zurnalar çalmaya devam ediyor. Gerçekten içler acısı bir durum.... Biliyorsunuz 6 Şubat geliyor ve asrın felaketinin üzerinden sadece 1 yıl geçti. Yaşanan acılar çok çabuk unutuldu. Depremden ders çıkarmamız gerekirken sanki hiç böyle bir felaket yaşanmamış gibi hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu durum şehitlerimiz için de geçerli bir yere şehit haberi düştüğünde 1-2 gün konuşuyoruz 3. gün ise unutuyoruz. Şehitlerimiz vatan için canlarını feda ederken bizler hayatımıza devam ediyoruz. Şehidin acısı da düştüğü yeri yakıyor. Siyasilerde bir iki gün şehit ailesinin acısını paylaşıyor daha sonra onlarda ortada yok.

SİYASETTE KUZULARIN SESSİZLİĞİ!

Kuzuların sessizliği filmini izlediniz mi bilmiyorum ama izleyenler beni biraz daha iyi anlayabilir. Filmde gördüğümüz sessizliği şimdi de siyasette görüyoruz. Siyaset hakkında pek yazı yazmak istemiyorum ama siyasette de olaylar bir türlü bitmek bilmiyor. Partilerde 31 Mart yerel seçimler heyecanı devam ederken şehit haberleri sonrası siyaset arenası sessizliğe büründü. Bana göre doğru bir şey yaptılar. Bütün partiler aday açıklama törenlerini ileri bir tarihe erteledi ve şehitlerimize saygı gösterdiler. Tabi bazı partilerde henüz adaylar konusunda net bir açıklama olmadığı için bizlerde ne zaman açıklanacağını bilmiyoruz. Sürekli farklı şeyler yazılıp çizilse de net bir şey yok. Bütün partiler aday açıklamak için bir birlerini bekliyorlar, hiç bir parti aday açıklamak istemiyor. Ortada adaylar yok bekleyelim görelim...

PARTİLERDE SON DURUM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha öncede de defalarca yazdığım gibi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için Fatma Şahin'i aday gösterecek bu artık kesinleşti diyebiliriz sadece açıklanması kaldı. Fatma Şahin'de zaten adaylığı kesinleşmiş gibi gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.
CHP'de ise 2 isim üzerinde tartışmalar devam ediyor, birisi eski Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk diğeri de eski CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici. Öte yandan CHP'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'in adaylığını CHP Genel Başkanı Özgür Özel düşünmüyor.
Cumhur İttifakı ortaklarından MHP bildiğiniz gibi Gaziantep'te sadece 3 ilçece aday çıkardı ve kalan yerlerde de AK Parti'yi destekleyecek.

İYİ Parti'de ise duyumlarıma göre tüm Türkiye'nin konuştuğu isim Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterileceği konuşuluyor.

Yeniden Refah Partisi'nde Büyükşehir için Nurettin Özkaya'nın ismi ağır basıyor ama masada sürpriz isimlerde var. Öte yandan Yeniden Refah Partisi Oğuzeli'nde Bekir Hoca'yı , Araban'da da CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Hasan Doğru'yu aday yapmak istiyor.
HDP Gaziantep'te aday çıkaracak mı bilmiyorum ama iddialara göre EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir Büyükşehir'e aday olarak gösterilebilir.
Kısaca özetlemek gerekirse tüm partiler işi sıkı tutuyor ve çoğu parti seçilen milletvekillerini belediyelerden de aday yapmak istiyor. Şimdilik siyasette bunlar var önümüzdeki hafta bir çok partide adayların netleşeceğini düşünüyorum.

MUHTARLIKLAR KAPATILSIN! MİLYONLARCA TL HAVAYA UÇUYOR

Yaptığım araştırmalara göre Türkiye'de 50 bine yakın mahalle ve köy muhtarı var, bu muhtarlara güncel asgari ücretle verilen maaşı hesapladığımızda bir ayda 900 milyon TL'lik bir bütçe oluyor. Gaziantep'te ise yaklaşık 775 tane mahalle ve köy muhtarı hizmet veriyor ortalama olarak bu muhtarlara da Gazianteplilerin cebinden her ay 15 milyon TL gidiyor. Bununla da yetinmeyip muhtarlara silah ruhsatı verirken harç bedeli de almıyoruz. Öte yandan bu muhtarlara bir de ikinci bir emekli maaşı bağlıyoruz. Ne güzel iş kapat muhtarlıkların kapısını keyif yapa yapa al maaşı. Peki soruyorum sizlere bu muhtarlar ne iş yapıyor?
Şuanda her mahallede neredeyse 15-20 tane mahalle muhtar adayı var. Peki bu adaylar gerçekten de hizmet için mi seçilmek istiyor yoksa muhtarlığın getirdiği imkanlardan faydalanmak için mi bilinmez. Eskiden evrak alacağımız zaman muhtarlıklara giderdik muhtar bize evrağı verirdi ama şimdi muhtarlara gerek bile yok. Tüm işlerimizi E-Devlet'ten hallediyoruz. Köy muhtarlıkları için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bazı köylerde ulaşım ve internet sıkıntısı olduğu için muhtarlara ihtiyaç duyulabiliyor ama merkezlerde muhtarlara gerek yok. Merkezdeki muhtarlar halka kapıları kapatıp keyif çatıyorlar. Gelen yardımları da ne yaptıkları malum, kimisi dağıtıyor kimisi de kendi çıkarları için kullanıyor. Kısacası muhtarlıklar kapatılsın milyonlarca TL paramız boşa gitmesin....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi