Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Fatma Şahinle hep ileri! / CHP'de aday krizi! / İYİ Parti'de Gürban mı, Başkülekçi mi yoksa Bayındır mı?

Siyasette 2+2=4 etmiyor maalesef, evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor... AK Parti geçtiğimiz günlerde İstanbul'da dahil olmak üzere bir çok ilde adaylarını açıkladı. Açıkçası bizler için açıklanan adaylar çok da sürpriz olmadı diyebilirim. Bir çok il ve ilçede mevcut başkanlar tekrar aday oldu. Bana göre siyasette hücrelerini yenilemeyen parti başarılı olamaz ama her nedense Sayın Erdoğan hücreleri yenilemekten yana değil, genellikle eski elle devam etmeyi tercih ediyor. AK Partililerin bir lafı vardır "Reis bilir" diye bende diyorum Reis bilir vardır elbette bir bildiği....

Deprem bölgelerinde değişim rüzgarı esecek!

Bildiğim kadarıyla deprem bölgesinde yer alan Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya , Adıyaman ve Şanlıurfa'da değişim rüzgarları esecek. Şimdi Gaziantep'e bakacak olursak Fatma Şahin'in adaylığı daha öncede dediğim gibi kesin. Şahin'in adaylığı 15 Ocak'ta Ankara'da açıklanacak. Birileri bir bardak suda fırtına estirme peşinde olsa da ellerine bir şey geçmeyecektir. Fatma Şahin AK Parti'nin "Hep yeni hep ileri AK Parti" sloganı ile yola devam edecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e adaylığını tebliğ etmiş gibi görünüyor.

3 Dönem kuralı uygulancak mı?

Asıl merak edilen ise Şehitkamil ve Şahinbey... Bu iki ilçede 3 dönem kuralı uygulanacak mı uygulanmayacak mı? Duyumlarıma göre Şahinbey'de 3 dönemden beri başkanlık yapan Mehmet Tahmazoğlu tekrar aday olacak ve 3 dönem kuralı bu seferlik uygulanmayacak. Eğer 3 dönem kuralı Şahinbey'de uygulanmayacaksa Şehitkamil'de de uygulanmamalıdır. Çünkü adaylara bakıyorum ama adaylar arasında Rıdvan Fadıloğlu'nun üstünde bir isim göremiyorum. Bir çok isim yazılıp çiziliyor ama hiç biri Fadıloğlu kadar tecrübeli değil. Fadıloğlu 3 dönemden beri Şehitkamil'de başarılı işlere de imza attı. Kısacası eğer 3 dönem kuralı uygulanacaksa her iki ilçede de uygulansın, uygulanmayacaksa da iki ilçede de mevcut başkanlar tekrar aday olsun.

3 dönem kuralı uygulanırsa kimler aday olabilir?

AK Parti, Şahinbey ve Şehitkamil'de 3 dönem kuralını uygularsa başta Büyükşehir Belediyesi Başkanvekilleri Osman Toprak, Halil Uğur , Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Haz, Cuma Güzel, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, eski milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Şamil Tayyar ve Sait Kirazoğlu adaylar arasında yer alıyor. AK Parti'de eğer 3 dönem kuralı uygulanırsa bu isimlerden birinin aday yapılacağını tahmin ediyorum. Herkes merakla bekliyor. Büyükşehir tamam, Şehitkamil ve Şahinbey'de ise hep birlikte bekleyip göreceğiz. Bekleyelim görelim, Mevlam neylerse güzel eyler....

CHP'de aday krizi!

CHP Gaziantep'te bir çok isim yazılıp çizilmesine rağmen henüz Büyükşehir Belediyesi için aday belirleyemedi. CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu'na adaylık teklif edildi ama Reisoğlu istemedi diye söylentiler var. Doğru mu yanlış mı Sayın Reisoğlu'na sormak gerek. Öte yandan eski CHP Gaziantep Milletvekillerinden İrfan Kaplan ve Bayram Yılmazkaya, eski makine mühendisleri odası başkanı Ali Peri'nin ismi de adaylık için geçse de henüz kimsede adaylık açıklaması gelmedi. Birileri sürekli bir şey söylüyor ama ortada somut bir şey yok. Celal Doğan'ın da kesin olarak aday olacağı söyleniyor ama Doğan henüz adaylık konusunda hiç bir açıklama yapmadı. Aday olursa da başarılı olur mu orası da bilinmiyor. CHP'de yine adaylar arasında ismi geçen bir isim de Gökhan Çeliktürk. Ben şahsen Çeliktürk'ün Büyükşehir'e aday olmasını isterim çünkü Gökhan Çeliktürk başarılı, genç, zeki ve çalışkan bir isim CHP'yi Gaziantep'te başarıya ulaştırabilir.

Özgür Özel, Melih Meriç'i neden istemedi?

Son olarak da adı birçok kez büyükşehir belediye başkan adaylığı için yazılan CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç var. Melih Meriç CHP Genel Başkanlık seçimlerinde açık bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemişti. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç Büyükşehir'e aday olmayı istiyor ama CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in adaylığına pek sıcak bakmıyor. Açıkçası CHP Gaziantep'te kimi aday gösterecek bende tahmin edemiyorum. Takdir onların, CHP'nin Gaziantep adaylarını merakla bekliyorum....

İYİ Parti'de Gürban mı, Başkülekçi mi yoksa Bayındır mı?

İYİ Parti'de de yerel seçim heyecanı başladı. Hepimizin de bildiği gibi geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığına Şerif Başkülekçi getirilmişti. Başkülekçi gerçekten de iyi işler yapmak için çabalıyor. Öte yandan Başküleçi'nin ismi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçiyor. İYİ Parti'nin adaylık için düşündüğü diğer isim ise İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kafasındaki en güçlü aday başarılı milletvekili Gürban. Ben milletvekili Gürban yada İl Başkanı Başkülekçi'nin büyükşehir için aday olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda bu iki ismin dışında Gaziantep'in başarılı kadın doğum uzmanı Dr. Kemal Bayındır'da İYİ Parti'nin aday isimleri arasında yer alıyor. Bana göre Bayındır'ın iyi bir oy potansiyeli var. Kendisi aslen Şanlıurfalıdır. Gaziantep'te de bir çok Urfalı seçmen yaşıyor yani kimse Kemal Bayındır'ı yabana atmasın. Kısacası İYİ Parti'de bu 3 isimden birinin Büyükşehir Belediyesi için aday olacağını tahmin ediyorum.

MHP, Yeniden Refah Partisi, HÜDA-PAR ve Büyük Birlik Parti Gaziantep'te ne yapacak?

Cumhur ittifakı ortaklarından MHP Oğuzeli, Araban ve Karkamış'ı aldığı için büyükşehirde ve merkez ilçelerde aday çıkarmayacak. Ancak Yeniden Refah Partisi, HÜDA-PAR ve Büyük Birlik Partisi'nin yerel seçimlerde nasıl bir tavır izleyeceği belli değil. Hatta söylentilere göre AK Parti Nurdağı'nda Büyük Birlik Partili Hasan Dilek'i kendi partisinden aday olarak gösterecek. Söylentiler gerçek mi doğru mu bilmiyorum. HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi'nin de AK Parti'den belediye meclis üyelikleri talebi var. Önümüzdeki günlerde ne olacak hep birlikte göreceğiz.

Deva Partisi aday çıkardı, Saadet Partisi Sessizliğini koruyor!

Millet İttifakı ortaklarından Deva Partisi elini çabuk tuttu ve Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de adaylarını çıkardı ve seçim içim kollarını sıvadı. Öte yandan diğer ortak Saadet Partisi ise henüz sessizliğini bozmadı.

Fatih Mehmet Maçoğlu iddiası!

Türkiye'nin ilk komünist belediye başkanı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Türkiye Komünist Partisi adına ya İstanbul Kadıköy Belediyesi'ne yada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı iddiaları da var. İddialar ne kadar doğru ne kadar yanlış hep birlikte göreceğiz....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi