Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdülkadir Geylani Hazretleri

Alemlerin Rabbî olan Allaha hamd ve Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimize ve Onun pak nesline salat ve Selam olsun .
Bir can dünyaya geldiğinde bütün hayatının her anına ait hersey kendi hayat hikayesiyle birlikte yaratılıyor. Rabbimin muazzam kudretine hayran olmamak mümkün değil.
Sultan Abdulkadir Geylani hazretlerinin Esmaü'l Hüsna Manzumesinde; Ey en çok seven ve sevilen "Vedud" sevgin tenezzül buyurup yanıma gelmiştir. buyuruyor.
Ciktığımiz ölümsüzlük yolculuğunda andan ibaret olan bu hayatta sevmek sevilmek ne büyük nimet.Sevgi makamdır, sevgi varoluşun aslıdır.Kayıtsız inananlar, her şeyde Allahı sevenler ve Allaha yakın olanlar arasında velayet ve halifelik makamına yükselenler bilirler ki, her şey bir hikmetle örülüdür. Ve her şey O hikmet sahibinin sanatı ve eseridir. Kul sevildiğinin bilincinde,yaratılmış ve zatını tanıma şerefine nail olmanın şükrüyle bu imtihan yurdundan yüz akıyla çıkmanın gayretinde olmalıdır hele de bu kadar açık ikaz ediliyorken. Aksi halde iyi olduğunu düşünsede, kalbi daimi acı çeker.
Rabbim kalbimizi , ömrümüzü sonsuz sevgisiyle doldursun.

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi