Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Yağmur berekettir! - Sumudica'nın transfer oyunu! - İYİ Parti'de Başkülekçi'nin etkisi ne olur?

Hem Olay hem de Telgraf gazetesinde yazı yazmak gerçekten de çok güzel bir duygu. Gaziantep medyasının iki köklü gazetesinin birbiri ile ortak yol alması Gaziantep'in medyadaki gücünü de artıracağından hiç şüphem yoktur. Bildiğiniz üzere geçen haftada dahil olmak üzere yazım bundan sonra iki gazetede de yayınlanmaya başladı. Her iki gazetenin okurları tarafından yazıma gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etmek istiyorum.

Yağmur berekettir!


Gaziantep biliyorsunuz bu hafta yoğun bir yağış aldı. Ufak tefek aksaklıklar olsa da yağmur berekettir. Gaziantep gibi 4 milyon nüfusu olan bir şehre su dayandırmak da kolay değildir. Bildiğiniz gibi Gaziantep'in içme suyu Kartalkaya Barajı ve Düzbağ Barajından temin ediliyor. Yaz mevsimi oldukça kurak geçmişti ve barajların doluluk oranı da iyice düşmüştü bu yağışla beraber tekrar barajlarımızda doldu çok şükür. Tabi yağmurda yaşanan olaylardan dolayı da belediyeleri ve Gaski'yi eleştiren vatandaşlarımızda haklıdır. Gaziantep'te özellikle Çimento Kavşağı, Yeşilvadi ve Perilikaya gibi derede bulunan bölgelerde yağmur daha büyük sorun oldu ama hem belediyeler hem de Gaski bu konu ile ilgili de önlemlerini almıştır. Kısacası Gaziantep'te yağmurun yağması sonrası hayat felç oldu ama yağmurda berekettir. Yağmurda yaşanan sıkıntılarda çözülemeyecek şeyler değildi. Belediyeler ve Gaski gerekli önlemleri alacaktır.

Sumudica'nın transfer oyunu!

Ben, her zaman Sumudica'nın bu takıma faydalı olmayacağını düşündüm ve elimden geldiğince de bunu kamuoyuna anlatmaya çalıştım. Ama ne var ki Sumudica tekrarda yeni yönetim tarafından takımın başına getirildi. Tabi Sumudica üzerinden geçinen bazı kişilerde yazdığımız doğruları görmezden gelerek bize laf atıp durdular. Şimdi bir bakalım Sumudica çalıştırdığı takımlardan neden kovulmuş? Futbolu yakından takip eden herkesin de bildiği gibi Sumudica sıkıntılı bir adam. Bunu inkar etmeye gerek yok. Bildiğiniz gibi Gaziantep FK sezona Erdal Güneş ile tarihinin en kötü başlangıçlarından birisini yaparak başladı. Daha sonra yeni yönetim eski hoca Sumudica ile anlaştığında Gaziantep FK severleri olarak adeta ikiye bölündük. Bazıları doğru karar olduğunu düşünürken bazıları ise yanlış olduğunu düşündü. Sumudica 2. kez göreve geldi ve açıkçası ilk başta iyi işlere de imza attı. Tabi bu kısa sürdü ve alıştığımız Sumudica tekrar ortaya çıktı.

Futbolda kazanınca ilah kaybedince günah keçisi ilan edilirsiniz. Başka yolu yok...

Gaziantep FK son ligde 3 maçtan beri kaybediyor. Peki Sumudica ilk geldiğinde kazanırken şimdi neden kaybetmeye başladı. Takım aynı takım hoca aynı takım. Sumudica sanki kaybetmek için operasyon yapıyor. Son Trabzon maçı ise tam bir faciaydı bana göre. Koca takımda kaleci Nita dışında mücadele eden tek bir adam bile yoktu. Futbolcular sahaya kazanmak için değil de ter atmak için çıkmıştı. Bu Gaziantep ruhuna yakışır bir futbol değildi açıkçası. Trabzon'a da helal olsun Kalyon'da "Karadeniz Fırtınası" estirdi, 3 puanı güle oynaya aldı ve evine döndü. Şimdi Sumudica'nın mağlubiyetler sonrası yönetimden yine transfer istediği dedikoduları dönüyor. Biz bu filmi daha öncede gördük. Gaziantep Futbol Kulübü zaten yaz transfer döneminde bir dünya transfer yapan bir takımdı. Geçtiğimiz seneki kadronun yarısı yok neredeyse... Biz borçtan kurtulmaya çalışırken Sumudica bizi borca sokmak için elinden geleni yapıyor. Başkan Memik Yılmaz'ın Sumudica'nın bu kurnazlıklarına çok dikkat etmesi gerekir. Memik Yılmaz esnaf kökenli bir iş adamıdır. Benim beklediğimden daha iyi bir şekilde de kulübü yönetiyor ama dediğim gibi Sumudica'ya çok dikkat etmek gerekir. Sumudica'nın transfer oyunlarına kurban gitmeyelim, bu takımın transfere ihtiyacı yoktur, yazık olur paralarımıza....

İYİ Parti'ye Başkülekçi'nin katkısı olur mu?


İYİ Parti 25 Ekim 2017 tarihine Meral Akşener önderliğinde kurulmuş bir partidir. Siyaset sahnesi için oldukça genç bir parti diyebiliriz. Yani daha 6 yıllık bir parti. İYİ Parti Gaziantep'te ise ilk olarak kurucu başkan İzzettin şahin görev alırken daha sonra ise sırasıyla Mehmet Serkan Karakuş, Oğuz Hocaoğlu, Celal Yıldırım, Mehmet Başaran ve son olarak ise Şerif Başkülekçi olmak üzere 6 il başkanı oldu. Yani partini altıncı yılında Şerif Başkülekçi 6. il başkanı oldu. İYİ Parti Gaziantep'e her nedense il başkanı dayanmıyor. Merhum başkan Celal Yıldırım'ın dışında bütün başkanlar görevlerinden şok bir karar ile alındılar. Son olarak ise 40 gündür il başkansız devam eden İYİ Parti Gaziantep'te sevilen iş insanı, Anavatan Partisi'nde Merhum Mustafa Taşar, Hasan Celal Güzel ve şuan hayatta olan Vehbi Dinçerler gibi isimlerle birlikte görev yapan Şerif Başkülekçi il başkanı oldu. Ben sayın Başkülekçi'nin İYİ Parti'de güzel işler yapacağına da inanıyorum. Şerif Başkülekçi çalmadık kapı, gidilmedik düğün, cenaze bırakmadan hamuru insanlığa yardımla doğrulmuş birisidir. Şerif Başkülekçi'nin 31 Mart yerel seçimleri öncesi göreve gelmesi İYİ Parti için alınmış en doğru kararlardan birisidir. Şerif Başkülekçi İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban'la da iyi bir uyum yakalarsa ben yerel seçimlerde başarıyı yakalayacaklarını düşünüyorum. İYİ Parti Gaziantep'e lider bir il başkanı gerekiyordu ve artık o başkan Şerif Başkülekçi oldu. Hayırlı uğurlu olsun... Sayın Şerif Başkülekçi, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban'la omuz omuza vererek partinizin oyunu ve gücünü arttırmanızı diliyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi