Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep’in CHP’de adı yok / Cengiz Şimşek hayallerini gerçekleştirdi / Masal Bitti!

Türkiye’nin gündeminde olan Dilan-Engin Polat çifti her ilde olduğu gibi Gaziantep’te de büyük yankı buldu. İddialara göre Polat çiftinin Gaziantep’te 100’e yakın özel müşterisi olduğu söyleniyor bu iddialar ne kadar doğrudur orası da tartışılır. Polat çiftinin kendisine özel müşteri getiren çalışanlara da büyük primler verdiği konuşuluyor. Bizim Polat çifti ile bir alıp veremediğimiz yok ama yaptıkları işleri ne örf , adet kurallarına ne de ahlak kurallarına uygun yapmadıkları için bu noktaya geldiler. Ne olursan ol geldiğin yeri hiç bir zaman unutmayacaksın. Geldiğin yeri unutursan, Türk halkıya alay edersen devlette gereğini yapar. Burası “Muz Cumhuriyeti” değil Türkiye Cumhuriyeti’dir... Hiç bir zaman devletten güçlü bir yapı olamaz devlet her zaman ağırlığını göstermesini çok iyi bilir. Onun için ben bunu hep söylerim arkamda birisi var demeyeceksin, benim şu adamım ver demeyeceksin hepsi en ufak bir olayda dağılır tek kalırsın. Burası Muz Cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti’dir...

CHP’NİN ANKARA’DA ADI YOK!

CHP büyük kurultayında Özgür Özel, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteği ile CHP Genel Başkanlığına seçildi. Buradan Sayın Özgür Özel’e hayırlı uğurlu olsun demek isterim. CHP’nin büyük kurultayında Gaziantep’ten 28 delege vardı. Bu delegelerin başında da CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu bulunuyordu. Reisoğlu 28 delegenin kararına da saygı duydu ve herkesi serbest bıraktı. Sayın Reisoğlu’nun tercihi de Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kimse niçin oy attın niye oy attın deme hakkı yok! Gaziantepli 28 delegenin 14’ü ise açıktan Özgür Özel’i destekledi ama ne var ki bu destekler karşılık bulamadı. Özgür Özel adaylık sürecinde Gaziantep’e geldi ve eğer beni desteklerseniz Gaziantepli bir ismi mutlaka listeye alacağım demişti. 12 Eylül öncesi CHP’nin kalesi olan Gaziantep’ten bir ismin mutlaka o listede yer alması gerekirdi ama sayın Özel listede tek bir Gaziantepli isme yer vermedi. Sayın Özgür Özel Gaziantep’i yok sayarsan bu şehirde seni yerel seçimlerde yok sayar. Sayın Özel’in ne yaparsa yapsın Gaziantepli bir isme mutlaka CHP üst yönetiminde yer vermeli. Özel mesela bir Gaziantepli ismi danışman olarak görev vererek Gaziantep’i onurlandırabilir. Yoksa bu gidişle başarı zor, zaten de ulaşamıyorlar. Durmadan çorap değiştirir gibi il başkanı değiştirdiler. CHP’nin en büyük rakibi AK Parti’ye baktığımızda ise bu sayı 22 senede sadece 4 değişiklik. Kısacası Özgür Özel’in Gaziantep’e verdiği değeri gördük. Umarım Sayın Özel hatasından bir an önce döner.

ŞİMŞEK’İN HAYALİ GERÇEK OLDU!

OSB’de 34 sene önce iş hayatına atılan ve memurluktan adım adım başkanlığa kadar uzanan Cengiz Şimşek’in hayalleri bir bir gerçek oluyor. Cengiz Şimşek’in ilk hayallerinden birisi 100 bin kişilik istihdamdı şimdi bu sayıya baktığımızda 450-500 bine dayandı. Bu ne demek biliyor musunuz? Gaziantep Türkiye’nin en çok istihdam kaynağı sağlayan şehirlerinden birisi oldu. Şimşek’in bir diğer hayali Fırat’tan OSB’ye su getirmekti. Bu hayalin gerçekleşmesine de çok az kaldı. Tahminlere göre 2024’ün Haziran’ında da bu proje de gerçekleşiyor. Bir diğer hayali ise OSB ve otoban arasına yapılan kavşaktı. Bu proje sayesinde 4.-5.-6. OSB arasında da bağlantı kurulmuş oldu. Kavşak projesi de 15-20 gün içerisinde faaliyete giriyor. Bir diğer proje OSB’ye hastane planıydı. OSB Hastanesi de Sağlık Bakanlığının desteği ile kısa bir süre içerisinde hizmete girecek. Şimdi Sayın Şimşek’in tek bir hayali kaldı. O da OSB’ye çok güzel bir AVM yapmak. Sayın Şimşek bu projeyi de gerçekleştirirse hayallerine bir bir ulaşmış olacak. Sayın Şimşek’in bu projeden sonra devam edip etmeyeceğini de göreceğiz. Kısacası Sayın Şimşek’in hayalleri bir bir gerçek oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi