Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Gaziantep Gazi'den sonra tam Cumhuriyetçi oldu! CHP'de Gaziantep Özel'ci mi, Kılıçdaroğlu'cu mu? İYİ Parti Ve Gaziantep

GAZİANTEPLİLER HEM AZINLIK HEM DE YABANCI

Gaziantep benim doğduğum şehirdir. Gaziantep'te son 20 yıldan bu yana "Beyaz Antepli" sayısı her geçen yıl azalmaya devam ediyor. Gaziantep Güneydoğu ve Doğu'nun Paris'i olarak adlandırılsa da Anteplinin değil, en çok nüfusa sahip Şanlıurfalıların ve Suriyelilerin Paris'idir. Geçmişe dönüp baktığımızda 20 sene önce Suburcu caddesinde yürüdüğüm zaman herkes beni tanırdı, bende herkesi tanırdım. Şimdi bırak Suburcu caddesini bir otobüste, bir AVM'de bile bir Antepliye rastlamak "Samanlıkta İğne Aramak" gibi... Eskiden olsa Gaziantep Kalesine Filistin Bayrağı asılmasına hiç bir Antepli müsaade etmezdi. Şimdi bir bakıyorum bir çok Antepli bunu 1-2 gün sonra fark etti ama daha sonra hem durumu fark eden Antepliler hem de üst düzey yöneticiler hatalarından dönerek bayrağı indirdiler. Ama bu gidişle Gaziantep artık Anteplilerin değil kim ne derse desin Urfalıların ve Suriyelilerin şehri olacaktır. Gaziantepliler bir an önce dedikoduyu, iftirayı bırakıp kendilerine gelmelidirler. Bir Antepli iş yaptığı zaman adeta kıyamet kopuyor. Şehrin genel yapısına baktığımız zaman bürokrasinin büyük bir kısmı ithallerden oluşuyor. Bunlarda bir türlü Antep'e sahip çıkmıyor. Kendi yaşadıkları şehrin insanlarına sahip çıkıyorlar. Hem Antepli olacaksın hem Gaziantep'ten para kazanacaksın sonra ithal müdürlere hiç bir şey demeyeceksin. Bundan sonra hep birlikte omuz omuza vererek şehrimize sahip çıkmamız gereklidir. Bu gidişler Gaziantep gerçek Anteplilerin değil Şanlıurfalıların, Suriyelilerin şehri olur benden söylemesi.....

MUHTEŞEM KUTLAMA!

Cumhuriyet coşkusu tüm Türkiye'de olduğu gibi Gazişehir'de de muhteşem bir şekilde kutlandı. Gaziantep " Gazi" unvanından sonra tam Cumhuriyetçi olduğunu bu kutlamalarda da gösterdi. Tabi son günlerde kaleye Filistin bayrağı asılması gibi olaylarda yaşandı. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Zaten bu kararın yanlış olduğunu Gaziantep'in üst yöneticileri de kabul ediyor. Gelelim Cumhuriyet kutlamalarına.... 7'den 70'e bütün Gaziantepliler sokaklara akın ederek bu coşkuyu tüm ülke ile paylaştılar. Bu kutlamada emeği geçen organizasyon ekibine ve Gaziantepli vatandaşlara teşekkür ediyorum....


CHP GAZİANTEP ÖZELCİ Mİ, KILIÇDAROĞLU'CU MU?

CHP Gaziantep İl Başkanlığına getirilen Reis Reisoğlu yıllardır partinin içinde bulunan bir isimdir. Aslen de Kahramanmaraş Pazarcıklıdır. Gaziantep'te bizim tabir ettiğimiz şekilde "Arvat Pazarında" konfeksiyonculuk yapar. Son seçimlerde milletvekilliğini kıl payı kaybetti. Daha sonrada CHP Gaziantep İl Başkanlığına seçildi. Reisoğlu Gaziantep'te mücadele ediyor ama CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı'nda sular bir türlü durulmayınca dedikodularda bitmiyor. Ben Reis Reisoğlu'nun daha güçlü bir il başkanı olmasını istiyorum. Peki CHP Gaziantep genel seçimlerde kimi destekliyor? Özel mi, Kılıçdaroğlu mu?
Hepimizin de bildiği gibi CHP 4-5 Kasım'da genel başkanlık seçimine gidecek. Tüm ülkede olduğu gibi Gaziantep'te de bu seçimin sonucu merakla bekleniyor. CHP Gaziantep'te ise Reis Reisoğlu henüz tarafını belli etmedi ama Reisoğlu'na göre Özgür Özel'in biraz daha ağır bastığını düşünüyorum. CHP Gaziantep genelinde ise bir çok kişi Özgür Özel diyor amma velakin CHP Gaziantep Milletvekillerinden Melih Meriç açık açık Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belli ederken diğer vekil Hasan Öztürkmen'de tarafını çok belli etmese de o da Kemal Kılıçdaroğlu diyor. Ancak genel merkez delegelerinin kime oy verileceği ise henüz kestirilemiyor. Kısacası CHP Gaziantep Özgür Özel'ci gibi duruyor. 4-5 Kasım'da hep birlikte göreceğiz.

İYİ PARTİ GAZİANTEP'TE BİR TÜRLÜ DİKİŞ TUTMADI!

İYİ Parti Gaziantep'te kurulduğu günden bu yana en çok il başkanı değiştiren partilerden birisi oldu. 20 Yıldır Gaziantep'te siyasi faaliyetlerine devam eden AK Parti şuana kadar Ahmet Uzar, Eyüp Özkeçeci, Murat Çetin ve Ökkeş Ersulu olmak üzere sadece 4 il başkanı ile yola devam etti. İYİ Parti Gaziantep il başkanlığında ilk olarak İzzet Şahin görev yaptı. Daha sonra Şahin yerine 13 ay görev yapan Serhat Karakuş getirildi. Karakuş'un yerine de Avukat Oğuz Hocaoğlu getirildi. Hocaoğlu'ndan sonrada merhum Celal Yıldırım görev yaptı. Şuanda ise İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda Mehmet Başaran görevine devam ediyor. İYİ Parti 25 Ekim 2017'de kuruldu. Henüz 6 yıllık bir parti. Gaziantep'te 21 yıldır faaliyet gösteren AK Parti bu süreçte sadece 4 il başkanı değiştirirken 6 yıllık İYİ Parti 6 yılda 5 il başkanı değiştirdi. İYİ Parti'de il ve ilçe başkanlıklarında güçlü bir yapı bir türlü oluşturulamadığı için sürekli bir tartışma oluyor. Milletvekili adayı belirlemelerde de aynı sıkıntı çıkmıştı. Daha sonra de hepimizin bildiği gibi hiç beklenmeyen bir isim İYİ Parti Gaziantep Milletvekili oldu. Şimdi yine İYİ Parti Gaziantep yönetiminde 41 kişi il yönetiminden istifa etmiş. Bu da istikrar olmadığını açık bir şekilde gösteriyor. O nedenle Genel Başkan Meral Akşener Gaziantep ile ilgili bir an önce doğru bir karar vermelidir. Genel seçimlerde zor bela Gaziantep'ten bir milletvekili çıkaran İYİ Parti Gaziantep'te işini seven partiye oy getirecek bir yöneticiyi göreve getirmek zorundadır. Yoksa bu sıkıntılar devam eder. Bu sıkıntıların tek çözüm yolu da sayın Meral Akşener'dir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi