Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Mustafa Gürban, Temiz Eller Operasyonu Ve Doktorların Randevu Oyunu

Bugünkü ilk gündemimiz Gaziantep'in sahibi yok mu diye gündeme getirdiğimiz Kahramanmaraş il sağlık müdürlüğü görevinde 1 saat kalan ve daha sonra Gaziantep'e atanan Dr. Beytullah Şahin. Bugün Dr. Beytullah Şahin'e kimin sahip çıktığını net olarak gördük diyebiliriz. Daha önce Dr. Ümit Tiryaki'nin de Gaziantep'e il sağlık müdür olarak atayan Fahrettin Koca bu kezde Dr. Beytullah Şahin'e sahip çıktı. Şahinle güzel bir fotoğraf vererek 4 milyonluk koca şehirde hem özel hem de devlet hastanelerinde çalışan Gaziantep'li bir doktor yokmuş gibi Şahin'in göreve atanması beni oldukça üzdü. Demekki Gaziantep'in sahibi sağlıkta Fahrettin Koca'ymış. Biz yazıyoruz, biz okuyoruz. Ne olacaksa olsun artık. Bize göre gelen ağam giden paşam.


Gelelim Gaziantep'in diğer gündemlerine. Bugün sizlere İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'ın tefecilerle olan savaşını, temiz eller operasyonunu ve doktorların randevu oyunundan bahsedeceğim.

GÜRBAN'IN TEFECİLERLE SAVAŞI

İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'la ilgili seçim öncesi bir çok iddia ve dedikodu oldu. Hatırlarsanız Gürban kıl payı vekil seçildi. Gürban'ın bana göre tek suçu İyi Parti'den milletvekili aday adayı olduğu zaman ilişki kurduğu kişilerdi. Bu kişilerin bir çoğu kamuoyuna Gürban'la ilgili yanlış bilgi aktardı. İletişim eksikliği kendisine büyük sıkıntı yarattı. Ben Gürban'ı ne daha önce gördüm ne de tanırım ayrıca kendisiyle bir sohbetimizde yoktur ama sosyal medyada yaptığı paylaşım ile kötüyü gördüğümüz gibi iyiyi de gördük. Bu göreve nasıl geldi nasıl seçildiği bizi ilgilendirmiyor. Benim dikkatimi çeken Gürban'ın sosyal medyada yaptığı paylaşım oldu. Gürban babasını tefecilerin öldürdüğünü ve tefecilerle savaşacağını söyledi. Bende şehrimizi sömürenleri gündeme getireceğim. Gürban tefecilerle mücadelesinde yasal yollara başvurmalıdır. İlgili yerlere şikayetini yapmalıdır. Ayrıca Gürban'dan bu tefecileri ve mafya bozuntularını kamuoyu ile paylaşmasını istiyorum.

Temiz eller operasyonu ve kara para trafiği


Biz hep söylüyoruz Gaziantep suç örgütlerinin merkezi haline geldi. Eski Gaziantep Valisi ve şimdiki İstanbul Valisi Davut Gül ve İçişleri bakanı Ali Yerlikaya bu konularla ilgili oldukça bilgilidirler. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu suç örgütlerinin birlikte temizleneceğini gündeme getirdiler. Bunun üzerine başta Ali Yerlikaya, Vali Kemal Çeber, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş , Emniyet müdürü Celal Özcan ve Jandarma Alay Komutanı Tümgeneral Halil Şen gerekli önlemleri alacakları söyleniyor. Bu kişiler omuz omuza vererek suç örgütlerine yakın bir zamanda mücadele edeceklerdir. Çünkü Gaziantep'te uyuşturucu, kara para trafiği, tefecilik ve buna benzer suçlarla ilgili bir çok suç örgütü vardır. Bunlara adeta balyoz gibi bir operasyon yaparak Gaziantep'in daha yaşanabilir bir şehir olması için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Suç örgütü ne tür de olursa olsun her vatandaşa büyük bir görev düşüyor. Gaziantep olarak bu operasyonlar ile bu şehrin suç örgütlerinden temizleneceğine inanıyoruz.

Doktorların randevu oyunu

Gaziantep'te genellikle devlet hastanelerinde uzman doktorlar randevu sistemini dolu olarak gösterip mevcut randevuları iptal ettiklerini ve bir çoğununda randevu vermediği gündeme geldi. Vatandaşlar internet ve çağrı sistemi üzerinden randevu almak istediklerinde randevu almakta güçlük çekiyorlar. Bu konuyla ilgili başta hastane başhekimleri ve tüm yetkililer bir önlem almalıdır. Bu doktorların ayda bir gün veya 4 gün hastaneye gelip 100 bin lira maaş almaları vicdansızlıktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi