Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Dünya Gaziantep'li CEO'yu Konuşuyor. - Depremde Evi Yıkılanların Durumu Ne Olucak?

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Rolls Royce şirketinin CEO'su aslen Gaziantepli olup Kilis doğumludur. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde vefat eden merhum yazar Hıncal Uluç'un da yeğeni olan Tufan Erginbilgiç'dir. Ben gerçekten de bununla gurur duydum. Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Rolls Royce'un CEO koltuğunda oturan ancak Türk vatandaşı olduğu için şirketteki bazı bilgilere erişim engeli getirildiği iddia ediliyor. İlk önce uçak motoru üreterek başladıkları iş hayatında daha sonrasında gemi pervanesi ve savunma sanayi olmak üzere pek çok sektörde faaliyet gösteren Rolls Royce resmen dünya devi bir şirkettir. Böylesine büyük bir şirketin CEO'sunun Gaziantepli olması ise göğsümüzü kabartıyor açıkçası. Ne güzel bir şey keşke daha fazla Gaziantepli, Kilisli vatandaşlarımız Erginbilgiç gibi dünya devi şirketlerde görev alabilseler. Ben buradan sayın Tufan Erginbilgiç'e teşekkür ediyorum. Ayrıca Tufan Erginbilgiç İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesini de başarıyla bitirmiştir. Bravo Erginbilgiç ...

DEPREMDEN BİNALARI YIKILANLAR PERİŞANLIK YAŞIYOR

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'a meydana gelen depremde Gaziantep'te yaklaşık 20'si apartman olmak üzere 50'ye yakın yer yıkıldı. Bunun yanı sıra ağır hasarlı binaların bir kısmı yıkılarak bir çok insan evsiz kaldılar. Deprem geçeli 120 gün oldu ama bu insanların eşyaları, evleri yok olup gitti. En son orta hasarlı olmasına rağmen ağır hasarlı kapsamına alınan Çağla apartmanı var. Temelleri sağlam olmasına rağmen ve apartman sakinlerinin itirazlarına rağmen Çağla apartmanını bağıra bağıra yıktılar. Sonrasında ise yeni bir karar alarak ağır hasarlı binaları orta hasarlı olarak gösterdiler. O zaman soruyorum Çağla apartmanını suçu neydi? Tek kelime ile yazık oldu. Gaziantep'te yıkılan evler hakkında da kesin bir bilgi yok maalesef. Bu insanlar ne olacak? Evleri ve eşyaları giden bu insanların tek umudu ise DASK'tan gelecek olan paradır. Bildiğim kadarıyla da DASK yüklü bir ödeme yapmıyor. Ben istiyorum ki bu belirsizlik bir an önce bitsin sokakta kalan insanlarımız sıcak yuvalarına bir an önce kavuşsunlar. Çevremden duyduğum kadarıyla evi yıkılan insanların başvurmadıkları yer kalmamış. Ne konut ne de para yardımı hiç bir şey yok. İlgili kişilere sorduğumuzda biz her şeyi yapıyoruz diyorlar Valla benim gördüğüm kadarıyla " Lafla peynir gemisi yürütüyorlar. " Bir an önce depremzedeler ile ilgili bu kararsızlıklar bitmelidir. Umudumuz yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'dir. İnşallah ondan da iyi haberler bekliyoruz.


ŞEHİTKAMİL DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ GURUR VERİCİ

Şehitkamil Belediyesi dün biz basın mensuplarına yeni yaptırdığı, devlet tiyatroları kompleksini gezdirdi. Bu komplekste Türkiye’nin 6. Büyük devlet tiyatrosu sahnesinin yanı sıra İstanbul Rami ve Ankara Külliye Kütüphanelerinden sonra 3. Büyük modern teknolojik bilgisayar donanımlı kütüphaneyi görmek bizleri gururlandırdı.


Burada gençler ders çalışabilecekler, sanatçılar mini söyleşi, konser ve okuma etkinlikleri yapabilecekler, resim, fotoğraf sergileri açılabilecek. Sabah 08:00 ile akşam 20:00 arasında açık olacak komplekste, özel ders çalışma salonunda ise sessiz bir ortamda sınava hazırlanan öğrenciler çay, kahve ve keklerini yiyerek soğuktan ve sıcaktan etkilenmeyerek derslerini çalışabilecekler.


300 kişilik solanda ses akustiği ve oturma alanları dünyanın en modern standartlarına uygun olarak yapılmış açık ve kapalı otoparklarda düşünülmüş.
Kısacası Gaziantep’e gelen insanların önünde fotoğraf çektirebilecekleri bir simgesel yapı olan Şehitkamil Devlet tiyatroları sahnesi Gaziantep adına gurur duyulabilecek bir eser olmuş.


Rıdvan Fadıloğlu Başkanın şahsında tüm emeği geçen ve bundan sonra da geçecek olan herkese şehir adına teşekkür ediyoruz.

 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi