Kenan Yücel YAZIYOR! Saip Konukoğlu yada Saip Baba.....!

  • O bir Gaziantepliydi....!
  • O bir Şehreküstülüydü....!
  • O Gazianteplilerin kiminin Saip Babası....!
  • O Gazianteplilerin kiminin Saip Abisi...!
  • O Gazianteplilerin kiminin kardeşi....!
  • O Gazianteplilerin kiminin sırdaşı....!

O Gazianteplilerin kiminin dert ortağı...!
Gazianteplilerin siyasette, sporda, ekonomide, şehircilikte, taşımacılıkta, iş ilişkilerinde, evliliklerde, dostluklarda, kısaca her alanda korkusuzca sığınacakları en güvenilir limandı.

GAZİANTEP'İ KOÇ HOLDİNG'LE YARIŞTIRAN ADAM

Seç gibi Dünya ve Türkiye markası bir firmanın sahibi, Konukoğlu gibi bir soy isme rağmen ne kadar mütevazi ve alçak gönüllüydü. O aynı Sabancı Holdingin yıllarca holdingi Türk halkı ile samimi, sempatik ve sevecen tavırlarıyla Sabancıları sevdiren, saydıran ismi Sakıp Sabancı gibi Konukoğlu Holdingi Gaziantepliler ile düğünde, cenazede, eğlencede, kederde, üzüntüde, mezarlıkta, stadda buluşturan, temsil eden sevdiren, saydıran hayır dualarını toplayan babaydı.

SAİP KONUKOĞLU ANADOLU KAPLANIYDI.

Spor yazarlığı sayesinde tanıdım Saip Başkan yada Saip Babayı. Gaziantepspor aşığıydı, yıllarca başkanlığını yaptığı bu kulübü aynı bir evladı gibi sever, sayardı. Kar, kış, sıcak, soğuk demeden trübünde yerini alır, galibiyetinde sevinir, mağlubiyetinde üzülür sessiz, mütevazi bir şekilde izler giderdi. Gaziantepspor için kendisinin, şirketlerinin yeğenlerinin ve Konukoğlu isminin neler yaptıklarını biliyorum.

SEÇ OTOBÜSLERİ MARKASINI OLUŞTURDU!
Şimdide sessiz sedasız aramızdan ayrılalı tam iki yıl olmuş. Nasılda geçiyor acımasız zaman. Daha dün gibi gözümün önünde Asri mezarlıktan gidişi sanki bir siyasetçi, devlet adamı gibi Edirneden, Karstan, Ankaradan, İstanbuldan, Antalya'dan, Perilikayadan, Düztepeden, Gazikentten, Hükümet Konağından kısaca Türkiye ve Gaziantep'in her yerinden insanlar tanımadıkları belki elini sıkmadıkları, belki tek kelime etmedikleri, belki tek defa göz göze gelmedikleri Saip Babalarını yani halk adamını dualarla uğurladılar.

Mekanın cennet olsun Saip Baba. 1972 yılında tek otobüsle kurduğun Seç markası yine Türkiye ve Gaziantep'in yollarında. Sporda ise Gaziantepspor yine bildiğin gibi kıt kanaat süper ligte oynamaya devam ediyor. Sende umarım cennetinde sen başkan manevi oğlun Asım Atmaz ile futbola devam ediyorsundur....!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi