Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş Yazıyor: Yerel Seçimin Ayak Sesleri! 31 Mart Seçimi İçin Erdoğan Start Verdi

Türkiye için seçimler ülkesi desek daha iyi olur herhalde. Son 25 yıla baktığımızda en fazla seçim süresi 2.5-3 yılı geçmemiş. Bildiğim kadarıyla Genel seçim milletvekilliği ve yerel seçimler var. Bundan dolayı da seçimlerle ilgili ekonomi çok oynak oluyor. Oynak olunca da siyasi iktidarların her şeyi alt üst olmaktadır. Şimdi bakıyorum Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim startını çoktan vermiş. Zaten İstanbul'da yaptığı konuşmasında da yerel seçimi gündeme getirmişti. Yerel seçimler genel seçimlere hiç benzemez. Yerel seçimlerde adayın kişiliği , niteliği ve partisi çok önemlidir. Onun içinde Sayın Erdoğan İstanbul, Ankara ve daha önce kaybettiği tüm ilçeleri almak için büyük çaba sarf edecektir. Büyükşehir ve İlçelerin adayları konusunda da önceki seçimlerde yaptığı hataları yapmayacaktır. Sayın Erdoğan 3 dönem kuralını milletvekillerinde net olarak kullandı. Bu sefer de belediyelerde tahmin ediyorum aynı uygulama yaşanacaktır. Gaziantep'te genele baktığımızda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 2 dönemdir, Sayın Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu 3 dönemdir, Sayın Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu 3 dönemdir, aynı şekilde taşralara baktığımızda İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural 3 dönem , Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu 3 dönemdir, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı 1 dönemdir, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru 1 dönemdir ve Nurdağın'da depremden dolayı cezaevinde yatan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak 1 dönemdir, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç 2 dönemdir görevlerini sürdürüyorlar. Oğuzeli ilçesine bakarsak MHP'nin elinde bulunan ilçede Belediye Başkan adayı konusundan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'ın Sait Kılıç ile devam edip etmeyeceği konusunda karar verecek isimlerdir. Cumhur ittifakı ortağı olduğu için AK Parti Genel Başkanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzeli hakkında ne karar vereceğini de şimdiden söyleyemiyorum. Bildiğim kadarıyla Karkamış'ta CHP'Li Ali Doğan'dır. Bu tabloya baktığımızda gördüğümüz kadarıyla AK Parti Karkamış'ı almak için büyük bir mücadele verecektir. Eğer iyi bir aday gösterilmezse tekrar seçimi CHP'ye kaptırabilirler.

MEVCUT 2 BÜYÜK İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR DE DURUMLAR NE OLUR?

Ben her zaman söylüyorum Türkiye'de kim milletvekili , belediye başkanı yada balan olacaksa bunun kararını Erdoğan verecektir. Kimsenin koltuğu garanti değildir. Gaziantep'e de baktığımızda Fatma Şahin tecrübeli ve hizmet yapan bir başkandır. 2 Dönemdir de Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bakanlık , Milletvekilliği ve Kadın Kolları Genel Başkanlığı yapmıştır. Sayın Şahin gerçekten de Gaziantep'in kabuğuna sığmıyor. Türkiye'de en çok tanınan Belediye Başkanıdır. Üstelik kadın Başkan olunca her yerde karşılığı vardır. Fatma hanımla ilgili herkes bir şeyler söyleyip duruyorlar ama benim bildiğim kadarıyla doğduğu yer olan ve yıllardır hizmet ettiği şehir Gaziantep dışında hiç bir yeri düşünmediğini tahmin ederim. Bu nedenle kararını da Sayın Erdoğan verecektir. Bende isterim Sayın Şahin'in ustalık dönemine Gaziantep'te devam etmesini. Bunun yanı sıra Sayın Mehmet Tahmazoğlu 3 dönemdir Şahinbey'de bir çok hizmetle damga vurdu. Şahinbey'in kaderini değiştiren bir isimdir Tahmazoğlu. Tabi kafasından geçen tekrar bir basamak atlayarak Büyükşehir Başkanlığına aday olmayı düşünüyor. Kimin ne düşündüğü önemli değil aynı Fatma Hanım'da söylediğim gibi Tahmazoğlu kararını da Sayın Reis verecektir. Ben hep şunu söylerim AK Parti'de karar verici bir isim vardır o da Sayın Erdoğan'dır kimse lafının üstüne laf söyleyemez.

Her zaman az parayla çok kaliteli hizmetler yaparak oyunu korumayı başaran Rıdvan Fadıloğlu 3 dönemi gerçekleştirdiği için aday olup olmayacağını bilmiyorum. O da sayın Tahmazoğlu gibi kendi aday olmayacağını söyleyebilir ama bir üst basamaktan da görev bekliyor. Siyaset öyle bir şey ki evdeki hesap çarşıya uymaz. Bu nedenle Büyükşehir Şahinbey ve Şehitkamil'de neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

TAŞRA İLÇERLERİNDE NE OLUR?

Gaziantep'in taşra ilçelerinden olan Nizip, İslahiye, Nurdağı, Oğuzeli, Araban, Karkamış ve Yavuzeli'nde neler olacağını tam yorumlayamıyorum. Çünkü Büyükşehir Belediye başkanı kim olursa taşra ve merkez ilçelerinde de yetkili oluyor. Çalışma arkadaşlarını mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı seçiyor. Bana göre de 2 merkez ilçe ve 7 taşra ilçesinin karar vericisi Büyükşehir Belediye Başkanı adayı kim olursa o verecektir. Hepimiz 31 Mart 2024'ten önce Ocak 2024'te kimlerin aday olacağını göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi