Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Yeryüzündeki bu kendini yitirmişlik neden? Şeytan sinsi bir şekilde zevk ve riyayı insanoğlunun kalbine işledi.Nimetlerle dolu dünyada çocuklar açlıktan, insanlar eziyetten ölüyor.
Allah insana göz verdi, Fakat O Hakkı görmedi,
Allah insana işitmesi için kulak verdi, Fakat O Hakkı işitmedi, Allah insana kalp verdi, Fakat idrak edemedi, Allah insana dil verdi, Fakat Hakkı söylemedi,Allah insana akıl verdi, Fakat tefekkür edemedi, ne yazık ki bu ziyan ve zalimliklerle insan menzili maksuda ulaşamaz. Allah kullarına ayetlerle hatırlatır, okumazsa alimlerle hatırlatır, dinlemezse, ibretlerle anlatır, almazsa musibetler gönderir ki..Allah kahırda da, lütufta da tektir.Esasen her gelen bir diğeri gibi nimettir. İman edenler için hem rahmet, hem de öğüt vardır(ankebut suresi).
iman etmeyenler için ise başlarına türlü felaketler ve musibetler gelir, umulur ki ibret alınır yanlıştan dönülsün diye. Tövbe kapısı son vakit hariç her daim herkese açıktır. Bu büyük bir müjde ve kârlı bir dâvettir.Bu alem hiçbir şeye ihtiyacı olmayan Hakkın dergahıdır.Tefekkür. İman. İtaat.
Manadaki sessizliği dinle, fırsat varken manevi terbiyeden geç huzur kapısını arala.Gelen imtihanları artık ne olursa olsun gayrı kapıları kapatıp bu kapıdan karşıla, bu daha mutlu ve huzurlu yaşamana vesile olur. Allah 'ü Teâlâ her kuluna ayrı bir kader yazmış. Nasıl dilerse öyle yaşar,öyle ölürüz itiraz etmek, korkmak yada kaçmak hiç bir şeyi değiştirmez. Allah görünmezlik içinde âşikâr, âşikâr içinde gizlidir..

HAYIRLI CUMALAR dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi