Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Adaylar hakkında dedikodular bitmiyor! - Medya 5 yılda bir hatırlanıyor. - Vali Gül’ün annesi üzdü

Artık siyasette herkes assolist gibi sahneye çıktı. Her partinin birinci sırasındaki adayları assolist durumundalar. Çünkü partilerin birinci sırasında olanlar listelerde gider durumundadır. Ama velakin Gaziantep’teki partilerin tüm adayları için farklı dedikodular da bitmek bilmiyor. Bunun başında gecici listede açıklanan İyi Parti’nin 1. sıra adayı Mustafa Gürban ile ilgili ne iddialar, ne dedikodular bitmek bilmenin yanı sıra aldı başını gidiyor. İyi Parti’ye Gürban faydamı getirecek, zararmı getirecek hep birlikte göreceğiz. Sayın Gürban, yine Ankara’da İyi Parti’nin tanıtımında 100 çocuğu getirerek adeta sayın Akşener’e karşı şovunu yaptı. Bakalım bu şov 19 Nisan’da lehine mi, yoksa aleyhine mi olacak? Onu merakla bekliyorum. Aynı şekilde; İyi Parti’nin Gaziantep 6. sıradaki adayı eski ülkücü MHP’li ve İyi Parti’nin yüksek istişare disiplin kurulu üyesi Mustafa Altunbaş’ta istifasını verdi. Altunbaş, “Ben hiçbir zaman dedikodu ve iddiaların olduğu bir adayla gezemem. Oy isteyemem” diyerek İyi Parti’den adaylığını geri çekti.

Ak Parti’ye gelince. Adaylan sahaya çıktı. Gaziantepliler, üretmeyen, çalışmayan adaylarla ilgili de yüzlerine birşey demeselerde sandıkta hep birlikte ne yapacalarını göreceğiz. MHP’de 1. sıra adayı Sermet Atay ve üçüncü sıradaki MHP Gaziantep milletvekili Muhittin Taşdoğan’ın da birlikte omuz omuza vererek Gaziantep’te çalışmalarını hızlandırdı. CHP ise Gaziantep’te bol bol seçim bürosu açıyor. Bakalım seçim büroları ne kadar oya yansır, onu bilmiyorum. Yeşil Sol Parti’den aday olan Sevda Karaca ile ilgili yine birileri hakkında bir çok iddialar yapıyor. Benim yaptığım araştırmada bir insanın LGBT’li olması suç mu? olsada kime ne? Yeşil Sol Parti’nin birinci sıra adayı Karaca, ODTÜ Mezunudur. İyi bir gazetecidir. Halkla ilişkileri çok iyidir. Özellikle Gaziantep’te birinci sıra adaylarının ittifakına karşı tek adaydır. Bence tüm partilerin sayın Karaca’ya dikkat etmesi lazım. Benim gördüğüm bu kadar net. Birde ayrıca Gaziantep’in sevilen gazetecilerinden Orhan Kızılaslan’da Gaziantep tarihinde Ali İhsan Göğüş hariç ilk kez bir Gazeteci birinci sıradan aday. Ben Orhan kardeşimin İnşallah iyi bir oy alarak seçilmesini istiyorum. Çünkü Ankara’da sesimiz olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum. Birde son olarak söylüyorum, Hüda-Par’ın Ak Parti listesinde 6. sırada olması Ak Parti için zarar mı? karmı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz. Aynı şekilde CHP üçüncü sırada bulunan Deva Parti’li Ertuğrul Kaya’da İslahiye ile Nurdağı’nın yanı sıra Gaziantep merkezinde ne kadar gücünü olduğunu da 14 Mayıs akşamı hep birlikte göreceğiz.

5 YILDIR HATIRLANMAYAN MEDYA, SİYASETÇİLERİN UĞRAK YERİ OLDU
5 yıldır Gaziantep medyasını dikkate almayan hem iktidar ve hemde muhalefet ile diğer partiler Gaziantep medyasının adeta kurtarıcısı oldu. Seçim gezisinden çok, gazete, Tv ve radyo kuruluşları adeta ziyaret merkezleri oldu. Biliyorsunuz şıhlar ve belli hocaların ziyaret merkezleri vardır. Buralara gittiğiniz zaman Allah tealanın eli onlarda olduğu için giden insanlara huzur ve güven verir. Sanki bizim medya Gaziantep’in adaylarını seçtirecek bir güce sahip bir güç gibi maşallah yoğun bir şekilde ziyarete uğruyorlar. Bekleyelim Gaziantep medyasının hangi adaylara ve partilere katkısı olacaktır. Onu merakla görmek istiyorum. Onun için medyayı 5 yılda bir hatırlayan partilerin normal günlerde de bir gün hatırlasalar ne güzel olur. Bence Gaziantep medyası hem Ramazan, hemde seçim bayramını çifte kutluyor.

VALİ GÜL’E GAZİANTEP YİNE SAHİP ÇIKTI
Gaziantep valisi Davut Gül’ün annesinin vefatı gerçekten de Gazianteplileri ve bizleri çok üzdü. Sayın valime başsağlığı diliyorum. Annesinin mekanının cennet olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ben her zaman söylüyorum, Gaziantep her zaman çalışan, efendi valileri çok seviyor. Sayın valimde gerçekten bu dediklerimin hepsi kendisinde vardır. Biliyorsunuz Valimiz aslen Erzurum Horasan ilçesi doğumludur. Adeta Gaziantep’ten yaklaşık 500 kişilik normal vatandaş ile işadamı ve bürokratlar yalnız bırakmadı. Horasan’daki Vali Gül beyin akrabaları ve dostları da Gazianteplilerin hep birlikte bu cenazede yer almasından dolayı çok mutlu oldular. Gaziantep için her zaman sayın Vali Gül, Gaziantep’ten ayrılıp başka yere gitse dostluğu uzun süre sürer. Tek kelimeyle başın sağolsun sayın Valim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi