Adam Voleybol, Organize ve Vizyon meselesi.!

Türk voleybolu altın çağını yaşıyor.
Avrupa şampiyonlar ligi CEV'in yarı finallerinde tam üç türk takımı vardı. Fenerbahçe, Vakıfbank ve Eczacıbaşı ve birde voleybolun ülkesinden Novara. Eşleşmeler sonucunda Eczacıbaşı ve Novara, Fenerbahçe ile Vakıfbank. Dün gece oynanan maçta ise adeta iftarı bile ötelediğimiz maçta Eczacıbaşı Novara'yı set vermeden Boskoviç ve arkadaşları ile parkeye gömerek finale çıktı. Bugünde Fenerbahçe ile Vakıfbank 3-0'ın rövanşında finalist ve Eczacıbaşı'nın finaldeki rakibi olmak için parkede yerlerini alacaklar. Düşünübeliyormusunuz ;
Yarı finallerde üç türk takımı, finalde ise iki türk takımı ve şampiyonlar ligi kupası Türkiye'de kalacak.
Bunu futbola indirgersek Real ve Mancester City finalinin Türkiye'de olduğu ve finalde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray bu yüzyılda bile olmayacak hikaye ama voleybolda oldu.
Gelelim Adam Voleybol takımına ;
Yarın son üç yılda 3. Kez sultanlar ligine çıkmak için Bolu'da yarı final müsabakalarına çıkacak. son iki yılda önce İzmir'de, sonra Bursa'da finallerde sultanlar ligi yerine son maçlarda Organize sanayine dönen takım bu kez bolu'da Karayolları, Altınoluk ve Beşiktaş ile karşılaşacak.
Yani Boskoviç, Vargas, Egonou gibi süper starların oynadığı sultanlar ligi ve bu takımları iki maç sonunda sadece Gaziantep'e değil, Doğu, Güneydoğu, Güney ve İç Anadolu'nun tek temsilcisi olarak getirmek için iki maça bağlı.
Peki bu önemli başarıyı ve maçları, vizyonu şehre ne kadar yansıtabildiler.
Örneğin Bolu çeyrek ve yarı finaller öncesi başkanı, kaptanı, yöneticileri ile bir deprem bölgesi ziyareti planlansa, hem onların yanında olduğunu hissettirseler, hem forma ve benzeri yardımlar yapıp sempati toplasalar harika olmazmıydı ?
Yada kulüp başkanı, yönetimi, teknik heyeti, sporcuları Vali, belediye başkanları, stk'ları ziyaret edip forma verseler onları maça davet etseler retmi edileceklerdi ?
Yada burada TSYD önderliğinde basın mensuplarını, spor yazarlarını bir organizasyonda buluşturup şehre onların objektifinden ve kalemlerinden bir ayna tutsalardı, şehre yansıtsalardı harika olmazmıydı ?
Kısaca maçlar öncesi daha fazla eleştri yapıp moralleri bozmak istemiyorum ama anlaşılan Adam Voleybol şehir, bölgeler ve Sultanlar ligi yerine organize sanayisinde kalmayı tercih etmişler.
Karar tabiki kendilerinin, başarılar..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi