Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdülkadir Geylani Hazretleri

Hayirli huzurlu afiyetli ramazanlar dilerim. Her kim Allah'tan korkup nefsini hevadan men etse onun yeri cennettir.(sure-i naziat 40-41)

Kul için lazım olan kendini yok bilmek. Çok derin anlamlar.Yok olmak hakkı bulmak, görürken, duyarken, hissederken varlığın içinde ki yokluk.Dönüş, buluş son varış. Bunların nakledilebilmesi için ise temiz bir nesle ihtiyacımız var. Gönül bahçemizin çiçekleri çocuklarımız bir bilinmeze doğru yetisiyorlar ebeveynler olarak çocuklarımızı neslimizi hatta kendi çocuklarımıza gücümüz yetmiyorsa diğer gençleri iyiliğe doğruluğa Hakka doğru yonlendirmeliyiz. Nasıl olabilir ki..?Sanırım sadece bıkmadan, memnuniyetsizlik göstermeden gayretle anlatarak çünkü her iş için mücadele gerek ki, bu en önemlisi, onlar islamın çiçekleri olmali. Yıldızlı gök kubbe altında adem aleyhisselamdan kıyamete kadar gelmiş ve geçmiş olan her peygamber, her veli, gönlü Allahla ve Onun rızasına talip olan  her kul muhakkak sıkıntı vadisinden geçer. Asla sıkıntı çeksinler demiyorum ,istemem de fakat dünyaya neden geldik,neden insanlık olarak ikaz ediliyoruz, bi sorgulasinlar, bunu gençlerimize ve onlara yanlışı doğru gibi gösteren şımarık anne babalara anlatalım hayat sadece eğlenceden ibaret olamaz.Bir tek zalimler çile çekmez tıpkı firavun gibi bir dişi dahi ağrımadan bu dünyadan geçer gider ki firavun  yokuş çıkarken atının ön ayakları,yokuş inerken arka ayakları kısalırmış dünya sıkıntısı isabet etmesin diye.Güllük gülistanlık bir dünya hayatı hayal etmek rızaya uygun olmaz.Ahiret çilesine düşmeden düşünmek gerek neden yaratıldık.
Her şeyin, Her işin sınırları çizilmiş bize sadece çabalamak düşüyor..Ramazanda gençlerimize çok dua edelim Allah idrakimizi arttırsın

HAYIRLI CUMALAR dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi