Mehmet Erol Maraş

Mehmet Erol Maraş

Temayül yalan dolan!


Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine iki aydan daha az bir zaman kaldı. Artık, partilerin belirleyeceği milletvekili adayları için ince eleyip sık dokuma zamanı. Özellikle iktidarda olan Ak Parti’de yapılacan olan temayülden nasıl bir sonuç çıkar, bu temayüle girecek aday adaylarından kaç tanesi sıralamada yer alır bilmiyorum ama, tek bildiğim bundan önceki seçimlerde 2002-2007-2011 ve 2018 yıllarında yapılan temayülden bir kişinin bile sıralamada olduğunu hatırlamıyorum.
Yani; temayül işi yalan dolan… Bu iş sadece partililerin, delegelerin ve aday adaylarının gazını almak olacaktır. Şimdi Ak Parti, CHP ve diğer partilerde milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapanların hepsi milletvekili olacak diye birşey yok. Ama bir gerçek var, ilk 10 sırayı genel merkezin berliyeceği. Özellikle yıllardır her seçimde aday çokluğundan dolayı Ak Parti’de yapılan temayül seçimlerinde maalesef sıralamaya giren bir isim göremedim. Buradaki sıralama nasıl belirleniyor bilmiyorum ama, sonuçların genel merkez yerine burada açıklanması gerektiği inancındayım.. Şimdi Cumartesi günü yapılacak olan temayül sonrasında sandıklardan çıkacak oylar direkt olarak genel merkeze gidecektir. Burada da nasıl bir sıralama yapılır bekleyip göreceğiz..

ALT YAPIDA GASKİ’YE ALKIŞ
Deprem sonrasında Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketi yine yüreğimizi yaktı. Canlarımız gitti. Ülke olarak herşeye rağmen ayakta kalmaya gayret gösteriyoruz. Sel felaketinde görüldü ki, sadece yeni köprü ve yol yapmak yerine alt yapıya büyük önem vermek gerekiyor. Bu konuda Celal Doğan, Asım Güzelbey ve Fatma Şahin dönemlerinde Gaziantep alt yapı konusunda büyük adım attı. Sıkıntısız bir alt yapısı var Gaziantep’in.. ve şiddetli yağmur ve dolu yağışında da yine büyük bir sorun olmadı şehirde. Bu konuda hummalı bir şekilde çalışan herkesi teşekkür etmek gerekiyor. Gaski ise su konusunda şehirde hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Hüseyin Sönmezler başta olmak üzere, Mehmet Karadağ ve tüm ekibine teşekkür etmek gerekiyor. Alt yapı konusunda gerçekten iyi bir süreç yönetildi. Kısa sürede su tertemiz evlere verildi. Gaziantep’in bu konuda şanslı bir şehir olduğunu söylemek istiyorum.

ASRIN FELAKETİNDE İSİMSİZ KAHRAMANLAR
Tam 45 gün oldu asrın felaketinin yaşandığı o geceye. 6 Şubat tarihinden buyana gecesini gündüzüne katarak bakanlığı ve çalışma ofisini Gaziantep’e taşıyan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte isimsiz kahramanlarda var. İşte onlardan birisi Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan. Sayın müdürümüz 45 günden buyana yoğun bir şekilde çalışıyor. İnsanlarımızın rahat etmesi için ekibiyle birlikte gece gündüz mesai yapıyorlar. İl Müdürü Hasan Alan, Enver Kurtoğlu ve Harun bey AFAD merkezinde yoğun mesai yaparak görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Hepsinin emeğine, yüreğine sağlık..

ALMAN YÖNETİMİ İŞİ SAĞLAMA ALDI
Bir aydan buyana Gaziantep’in büyük AVM’lerinden olan Primemall’ın açılıp açılmayacağı tartışılıyor. Buranın yıkılacağı söyleniyor. Aslında işin aslına bakarsanız durum hiçte öyle değil. Büyük deprem sonrasında bir çok binada olduğu gibi Primemall AVM’de az hasarlı tespit edildi. Bunu göz önünde bulunduran Alman şirket, ince eleyip sık dokuyarak bir çok uluslar arası yapı denetim firmasına kontrol ettirdi. Ve sağlam raporu alındıktan sonra kapıların açılmasına karar verildi. Almanların işinin ne kadar sağlam olduğunu ve tedbirli davrandıklarını burada da görmüş olduk. Uzun sözün kısası az hasarlı tespiti yapılan Primemall kapılarını Çarşamba günü açacak..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Erol Maraş Arşivi