Bu memleket Asım Atmaz ve Erdal Güneş ve diğerleri.!

Bu memleket ;
Teknik direktör olarak, Sakıp Özberk, Hüseyin Kalpar, Nurullah Sağlam, Bünyamin Süral, Mehmet Şahan, Erol Azgın, Ali Güneş, Faik Demir, Fatih Yılmaz, İsmet Savcılıoğlu ve onlarca teknik direktör ve yardımcı hoca yetiştirip süper, 1. 2. 3. Lig dahil onlarca teknik adam yetiştirdi.
Bu memleket ;
Mehmet Polat, Kemal Aslan, Erdal Güneş, Alper, Murat Ceylan, Levent, Harun, Mahmut ve saysak sayfanın yetmeyeceği onlarca futbolcuyu süper lig ve diğer liglere yetiştirip gönderdi.
Ama bu memleket ;
Son 10 yılda bir tane teknik adam yetiştirmedi.
Son 10 yılda bir tane futbolcu yetiştirmedi.
Bırakın teknik adam ve futbolcuyu tarihinde yüzlerce ses, sahne sanatçısı yetiştirmişken, edebiyatçı, yazarlar, tiyatro, sinema oyuncusu yetiştirmişken şimdi bir tane bunlardan yetiştirdiğimiz var mı ?
Ama bu memleketin caddelerinde, lüks mağaza ve avm'lerinin önlerinde son model trilyonlar değerindeki arabalar ve plakalarında aga yazan zengin hödükler yetiştirdi.
Şimdi gelelim Gaziantepli Erdal Güneş ve teknik direktör olayına...!
Erol Bulut belki bu yazı siteye girdiğinde valizlerini toplayıp yanındaki 10 kişilik avanesi ile belki tarifeli, belki özel jet ile İstanbul'a bol sıfırlı tazminatını alıp gidecek. Çünkü bu iş zaten Pazar günü stadda bitmişti, şimdi uzatmalar ve para pazarlığı ile üç aşağı, beş yukarı bitecek.
Daha o gitmeden müstakbel başkan adayımız İstanbul'da medyanın parlattığı yeni Erol Bulut vakası için İlhan Palut, Sergen, Aykut zaten boşta olanlar belli.
Bu yeni teknik adam yanında avaneleri ile gelecek önce takımın kötülüğünden, puan cetvelinden bahsedip bol sıfırlı, uzun vadeli kontrat, yetmedi dört, beş kaliteli transfer isteyecek. Buda bize en az beş milyon euro ve 100 milyar demek.
Bir tanesi şu mali bütçenin korkunç kötü olduğu dönemde şunu demiyor ve düşünmüyor.
Kardeşim bu İlhan Palut daha dört yıl önce Reyhanlı, Hatayspor'da bırakın teknik direktörlüğü yardımcı hoca ve sportif direktörlük yapıyordu. Sonra allah yürü ya kulum dedi, önce Hatayspor, sonra Göztepe ve Konyaspor. Şimdilerde Konyaspor'dan nasıl ve neden kovulduğunu bana değil, oradaki bir kaç spor yazarı ve yöneticilere sorsunlar.
Peki Gaziantepli Erdal Güneş daha ne kadar bekleyecek bu takımın başına geçmek için. 20 yıl süper ligde oynamak, onlarca hocadan bilgi, görgü kazanmak, bu şehrin hem Gaziantepsporunda, hemde Büyükşehir Belediyespor'da kaptanlık yapmak, yetmedi altı yıldır bu camianın içerisinde yardımcı hocalık yapmak.
Peki teknik direktörlüğe getirmek için daha neyi bekliyorsunuz.
Yoksa Asım Atmaz'ın mezardan kalkıp geç bu takımın başına demesini mi ?
Asım Atmaz ve Celal Doğan ikilisi Veselinoviç'ten sonra Sakıp Özberk'i, amatör takım çalıştırmadan Hüseyin Kalpar, Nurullah Sağlam, Mehmet Şahan, Ali Güneş, Faik Demir , Bünyamin Süral ve diğerlerini cesaretle getirdiler ve bu şehrin çocuklarının arkasında durdular.
Ya sizler ;
Bu şehrin çocuklarını, teknik adamlarını göz ardı edip, takımın kapısının önünden geçirmediniz, geçirmiyorsunuz.
Yazıklar olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi