Sayın Gül ve Şahin

Köşe Yazısı
Kenan Yücel
Sayın Gül ve Şahin
Sorun sizce Başkan ve para, bizce değil...!
Beş yılda dört başkan Adil Konukoğlu, Mehmet Büyükekşi, Cevdet Akınal ve Tolga Batallı..!
Beş yılda sekiz teknik direktör Hüseyin Kalpar, Erkan Sözeri, Yalçın Koşukavak, Mehmet Altıparmak, Sumudica, Pinto, Erdal Güneş, Erol Bulut.
Beş yılda neredeyse 100'e yaklaşan transfer.
Beş yılda beş tane sportif direktör Kemal Aslan, Ayhan Akman, Okan Eroğlu, Erhan Yüksek, Adnan Erkan.
Beş yılda Konukoğlu ve Büyükekşi dönemi hariç özellikle son iki yılda sürekli para krizinin konuşulduğu bir kulüp.
Sürekli Organize sanayi, Vali, Belediye başkanı ve STK'ların para akıttığı bir kulüp.
Ve ilginçtir yıllık neredeyse 300 milyon bütçeli bir takım haline dönüşen ve neredeyse bugüne kadar iki milyara yakın paranın sanayici, iş adamı, belediye, valilik, vakıflar, dernekler aracılığıyla toplanıp verilmesine rağmen ortada küme düşmemeye oynayan bir takım ve 1,5 yıldır maaş alamadım diye kulübü jurnalliyen teknik adamı, paraları bir hafta gecikse fifa, uefa ve tff'ye başvuran futbolcu topluluğu. Bu kadar transferlere rağmen beş yıldır istikrarlı oynayan Günay, Papy, Maksim dışında isim yok.
Ve bu transferleri yapan teknik direktörü, ekibini sorgulayan yok, geçen yıl 12 transferin neredeyse % 100'ü boş çıkan ve bunun üzerine yeniden teknik direktöre yetki verilmesi üzerine isyan eden iş adamı, yöneticiler Erhan Özmen ve Fikret Kileci'ye destek veren yok.
Şimdi yeni bir başkan Tolga Batallı yıllardır İstanbul'da yaşayan bir iş adamı soyadı, ailesi ve TÜV dışında Gaziantep ile futbolla bağlantısı yok.
Verecek parayı, bulacak yanına paralı yönetici arkadaşlarını yine pansuman tedbirler ile bu sezonda parasal takviyeler ile kümede kalınacak.
Sonrası ;
Beş ay sonra yine parasal kriz, yine yeniden yönetim ve kongre.
Oysa çözüm paranın yanında futbol aklını bu kulübe monte etmek. Futbolun başına bu şehirde menejerlerle iş birliği hatası, transferde aganigi hatası, kulübü soymaya tevessül ettiğinde şehirde dolaşamayacağını bilecek futbol adamlarını kulübün kapısından üstüne kadar yerleştirmek.
Yani ekmeği ekmekçiye verip, bir ekmekte üste vermek.
Bu işin sadece para, iş adamı kimliği ve karizmatik olmakla bitmediğini görmek için Ali Koç ve dört yılda verdiği 200 milyon euro yetmez mi ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi