Ajanlıktan, Kovulmaktan Futbol Şubesine.!

Yıl 1996...!
Gaziantepspor Teknik Direktörü Sakıp Özberk, yardımcıları Hüseyin Kalpar ile İsmet Savcılıoğlu, Sedat Karabük.
Bu dörtlü Gaziantepspor'u çalıştırıyor. Mehmet Özsayıcı'da futbol tutkunu ve arkadaş olarak bu ekibin yanında. Futbol tutkusu ise dev cüssesine rağmen bir süre Atletik Mekikspor camiasında kalecilik yapmış. Babasının mesleği olan Kaleli Otel'deki müdürlük ve o zamanlar oraya gelen tüm takımların kamp yaptığı tek yer olması dolayısı ile hep orada.
Sonrası mı ;
Futboldan hiç kopamadı. Gaziantep futbol aleminde gerek mahalli, gerek amatör, gerek profosyonel herkes tarafından bilinen birisi. Özberk, Kalpar ve Savcılıoğlu döneminde işinin diğer kısmını tesislerde, antremanlarda, deplasmanlarda, kamplarda geçiriyor. Hoş sohbeti, arkadaşlığı ile kısa sürede Doğan ve rahmetli Atmaz tarafından çok seviliyor.
Hüseyin Kalpar, Savcılıoğlu ve Sedat Karabük ile sanki yardımcı hoca gibi birlikteler. Ama daha sonra Hüseyin Kalpar ve ekibinin Yimpaş Yozgatspora gitmesi ile birlikte bir anda rahmetli Asım Atmaz tarafından kara listeye alınıyor. Tesislere alınmıyor, antremanları izlemesine izin verilmiyor, her zaman protokol trübününde izlediği alana blokaj uygulanıyor ama o yinede kırmızı siyahlı sevdadan vazgeçmiyor. Dülükte tepeden antremanları, kamil ocakta maratondan, kale arkasından maçları izliyor. Bu arada dostlarını satmıyor ve zaman zaman fırsat buldukça Yimpaş Yozgatspor'un maçlarını izlemeye Yozgat'a gidiyor.
Fikstür gereği Gaziantepsporun deplasmanda Yimpaş Yozgatspor ile maçı var. Kendiside iki gün önceden Yozgat'a gidiyor, hem dostlarını ziyaret, hemde maçı izleyecek. Ama oraya giden yerel basın Hüseyin Kalpar ile röportaj için gittiğinde antremanda Mehmet Özsayıcı'yı görünce " İşte Gaziantepsporun sırlarını veren Ajan " diye manşetler atıldı.
Sanki yıllardır Gaziantepspor'da görev yapan teknik heyet futbolu bilmiyor, Gaziantepspor'u tanımıyor sırlarını Mehmet Özsayıcı'dan alacaktı.
Oysa bu haber bomba gibi patladı ve Mehmet Özsayıcı Gaziantep'te " persona non grata " istenmeyen kişi ilan edildi.
Sonrası mı ;
Daha sonra Gaziantepspor'un Celal Doğan'ın Başkan ve Asım Atmaz'ın başkan yardımcısı olduğu dönemde uzun yıllar başarıyla futbol şube sorumluluğu yaptı.
Gaziantepspor'un Kızıl döneminde adeta tek başına muhalefet yaptı. Kulübün kötü gidişatı hakkında, demeç verdi, sosyal medyada uyarılar, paylaşımlar yaptı.
Gelelim Gaziantep FK dönemine ;
Bu kulübün Büyükşehir Belediyespor'dan Gaziantep FK'ya dönüşmesinden sonra yönetici olmamasına rağmen Adil Konukoğlu'na danışman gibi ve yönetime yardımcı oldu.
Adil Konukoğlu yönetimi sonrası ilginç bir şekilde kendisine yine blokaj uygulandı ve her zaman gittiği protokol trübününe alınmaması için önce yöneticilerin girdiği listeden veto yedi. Sonra beden terbiyesinin listesinden girerken oraya baskı yapıldı ve ismi sildirildi.
Ama inat bu ya bu kez Gaziantep FK kendi sahasında kiminle oynarsa Kasımpaşa, Kayseri, Ankaragücü, Beşiktaş, Galatasaray, Antalya onların listesinden Kalyon stadında yerini aldı ve selamını çaktı. Yetmedi bu kez deplasmanlarda Gaziantep FK'nın rakiplerinin kontenjanından protokolde yerini aldı.
Sonrası mı ; şimdi rakiplerin kontanjanından gittiği stadda futbol şube sorumlusu olarak stadda ve kendisini almayanlara ise davetiye gönderecek kadar misafirperver.
Evet ;
İlginç bir kişilik ama daha ilk maçta sadece Özsayıcı değil aynı zamanda yeni yönetim ile birlikte uzun süredir maçlara gelmeyen Sermet Atay, eski yönetici Bülent Mamatoğlu ve Gaziantepspor'da As Başkanlık yapmış Bilal Çeker gibi isimler ile protokolde, trübünlerde, saha içide , dışıda renklendi.
Casusluktan, ikinci defa futbol şube sorumluluğuna uzanan yol hikayesinin romanı bu. Ben ayrıca Özsayıcı'yı Galatasaraylı Abdürrahim Albayrak'a benzetiyorum.
Diyebilirsiniz cüsseleri tamamda Albayrak'ın arkasında rahmetli Mesut Yılmaz ile Altur var. Özsayıcının arkasında sadece futbol bilgisi ve trübünler var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi