İşte kamp, kongre, transfer, teknik direktör, borç ve yönetim kısaca Gaziantep FK gerçekleri..!

İşte kamp, kongre, transfer, teknik direktör, borç ve yönetim kısaca Gaziantep FK gerçekleri..!
Anahtar Büyükşehir ve Fatma Şahin..!
Süper Lig mi ?
Kapıya kilit mi ?
Dünya kupası maçları nedeniyle yaklaşık 45 günlük aranın ardından önümüzdeki hafta önce Türkiye Kupası sonrasında ise lig maçları başlayacak. Gaziantep FK ise önce yaklaşık 10 gün kendi tesislerinde sonrasında ise Antalya'da kamp ve hazırlık maçları ile bu arayı değerlendirdi. Bu arada kongre kararı alındı ve 15 Aralık'ta yapılması gereken kongre çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 22 Aralık tarihine ertelendi. İşte gelişmeler ve olayların perde arkası....!
1 - Gaziantep FK tam 12 gün Antalya'da kamp yaptı, hazırlık maçları oynadı ve bu kadar süre içerisinde kampa ne başkan, nede bir yönetici uğradı. Takım adeta sahipsiz kaldı.
2 - Gaziantep FK kulübünün yaklaşık 160 milyon liraya yakın vergi borcu var. Peki neden bu kadar yüksek ?
Çünkü Gaziantep FK kulübü diğer süper lig ekipleri gibi 1 milyon euroya aldığı futbolcuyu ayrı bir hesapta 100 bin euro göstermiyor. Primler, taksitler her şey gerçek ve şeffaf böyle oluncada vergiler korkunç boyutlara ulaştı. Kulüp lisansı almak için 23 Aralık'a kadar 2021'e kadar olan yaklaşık 100 milyon liranın ödenmesi gerekiyor. Yada bunun 50 milyon tl'si teminat olarak kalan 50 milyon tl'nin taksitlendirilip en az 5 milyon tlsinin yatırılması gerekiyor.
3 - Bu teminat ve para çözülmezse önce transfer yasağı ve sonra üç puan silinme cezası gelecek.
4 - Şu ana kadar kulüp lisansı alamayan sadece üç takım var.
5 - Mevcut başkan Cevdet Akınal bu sorunu çözmek için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Başkan Yardımcısı Müslüm Özmen ile görüştü ama diğer kulüplerin ve özellikle Karagümrük ve İstanbulspor kulüplerinin bastırması ile öteleme isteği sonuç alınamadı.
6 - Bunun üzerine önce Vali Davut Gül ile görüşen Cevdet Akınal daha sonra bazı STK'lar, iş adamları ile görüşmelerinden de sonuç alamadı.
7 - Eski başkan ve onursal başkan Adil Konukoğlu yapılan görüşmeler ve istişarelerde ben ve ailemiz görevimizi yaptık. Bu takımı 1. ligten aldık, süper lige çıkardık. İki yılda gereken transferleri, maddi, manevi yardımları yaptık. Artık bizden bu kadar bu takıma tüm şehir sahip çıkmalı dedi ve bence haklılar. Amca, Ağabey ve son olarak küçük kardeş hepside zor zamanlarda Gaziantep futbolu için ellerini taşın altına soktular ve şampiyon yaptılar. Artık başkalarıda el atsın diyorlar.
8 - Şimdi Cevdet Akınal, yöneticiler, teknik direktör, sportif direktör herkes Pazartesi günü şehre dönecek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i bekliyor.
Kısaca önümüzdeki hafta içerisinde Gaziantep FK kulübünde hem mali, hem kongre, hem teknik direktör, hem futbolcular, hem lisans ve transfer yasağı problemi ile çok yoğun bir gündem var ve tüm oklar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ve onun yapacağı hamleleri bekliyor.
Üzüldüğüm nokta bu takım süper lige çıkmak için neler yaşadı, Bursa ve Başakşehir finalleri desem bile yeter.
Peki bu kongre ve sorunları çözmek için neden 45 gün beklendi. Bu kadar süre içerisinde neden yönetim sorunu, kongre, mali tablo, lisans için beklendi.
Yazık gerçekten yazık, son söz artık başkanda ?
Oda karar verecek ?
Süper lig mi ?
Kapıya kilit mi ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi