Türkiye'nin en popüler bebek isimleri belli oldu! Bu isim yalnızca bir bebeğe konuldu

Türkiye'nin  en popüler bebek isimleri belli oldu! Bu isim yalnızca bir bebeğe konuldu
Türkiye İstatistik Kurumu'nun son raporuna göre, 2022 yılında yeni doğan bebeklere verilen isimler arasında bazı isimler dikkat çekerken, tek bir bebeğe verilen sıradışı isimler de göze çarptı.

Azra Akel, Elif Evin, Irmak Dila, Kerem Akil, Dilara Hayat, Eylül Feza, Oğuz Umut, Tuna Mete ve Kağan Celal gibi nadiren tercih edilen isimler, geçen yıl sadece birer bebek tarafından taşındı.

İkiz doğumlar 15 bin 836 olarak gerçekleşirken, üçüz doğum sayısı 373, dördüzler 7 ve bir beşiz doğum kaydedildi, çoklu doğumların da dikkat çekici seviyede olduğu gözlemlendi.


Yeni yılın popüler erkek bebek isimleri sıralamasında beklenenin aksine Yusuf ismi bu yıl ilk sırayı Alparslan'a bıraktı. Kız bebeklerde ise Zeynep ismi beklendiği gibi popülerliğini korudu.


Erkek isimleri arasında 8 bin 366 Alparslan liderliğini ilan ederken, 6 bin 303 Yusuf ve 5 bin 72 Miraç takip etti. Diğer popüler erkek isimleri arasında Göktuğ, Ömer Asaf, Eymen, Aras, Ömer, Mustafa ve Ali Asaf yer aldı.


Öte yandan kız vekek isimlerinde Zeynep 8 bin 870 ile zirveye oturdu, onu 6 bin 854 Defne ve 6 bin 833 Asel isimleri takip etti. Zeynep, Defne ve Asel'in ardından en çok tercih edilen kız bebek isimleri sıralamasında Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin yer buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.