İşletmenizin 2022'de Video Pazarlamayı Kullanabilmesinin 4 Yolu

İşletmenizin 2022'de Video Pazarlamayı Kullanabilmesinin 4 Yolu

 

Video pazarlaması göz korkutucu görünebilir. İyi bir iş çıkarmak için illaki bir Hollywood film ekibi tutmanız gerekmez. Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları video odaklı gündemi zorlarken, bu trend her gün her türlü dijital medyada patlak veriyor. Entegre videoları olan web sitelerinin arama sonuçlarında iyi sıralara çıkma olasılığı 50 kat daha fazla. Ve bir dakikalık video binlerce kelimeye eşit. Videolar yalnızca yazılı materyalden daha eğlenceli olmakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerinize daha kısa sürede daha fazla bilgi sağlıyor. Bu, müşterilerin ne sattığınızı anlama ve sonuç olarak satın alma kararı verme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına geliyor.

Videolar, pazarlamada geleceğin yoluna ışık tutuyor. Bu makalede, şirketinizin 2022'de video pazarlamayı kullanabileceği dört yöntemi göstereceğiz. Bu sayede işinizi büyütebilecek, daha fazla müşteriye ulaşabilecek ve pazarlama kampanyalarınızı iyileştirebileceksiniz.

1. Ürün bilgileri ve incelemeler için videoları kullanın

Bir müşteri web sitenizi ziyaret ettiğinde, şirketiniz hakkında mümkün olduğunca çok şey öğrenmek ister. Video pazarlama bunu başarmanın eğlenceli ve hızlı bir yoludur. Etkili videolar her zaman uzun olmak zorunda değil. Hatta ne kadar kısa olurlarsa o kadar iyi. Amaç, onları basit, konuya uygun tutmak ve müşterilerinizin tıklamasını engellemek için yeterince ilgi çekici içerik eklemektir.

Ancak videolarınız siteniz dışında başka yerlerde de kullanılabilir. Müşterinizin yolculuğu boyunca ve web sitenizde video içeriği kullanabilirsiniz. Örneğin bir giyim mağazası sitesi, müşterilere giysinin vücuda nasıl oturduğunu ve vücudunda nasıl hareket ettiğini göstermek için her bir giysi öğesi için bir video hazırlayabilir. Video kullanmak, çevrimiçi ve çevrimdışı içerik arasındaki boşluğu kapatmanın harika bir yoludur.

2. Bilgilendirici kamera arkası videolar ile müşterilerinizin sizi tanımasını sağlayın

2022'de etik pazarlama büyük bir trend olacak. Etik pazarlama, yalnızca müşterilere nasıl fayda sağladıklarını değil, aynı zamanda sosyal olarak sorumlu veya çevresel kaygılara nasıl yardımcı olduklarını da dikkate alan bir mal ve hizmet satma yöntemidir. Birçok işletme için bu, daha çevre dostu olmak veya hayır kuruluşları ve sosyal reformu desteklemek anlamına gelir.

Ekip üyelerinizi başkalarına tanıtabilirsiniz. Alternatif olarak, şirketinizin insani yönünü gösteren videolarla ofis ve üretim katında onlara gösterin. Ne tür bir şirket olduğunuzu onlara göstermek için tüketicilerinizle dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için yaptığınız çalışmaların kamera arkası görüntülerini paylaşın. Etik pazarlama, müşterilerle aynı konulara önem verdiğinizi göstererek güven oluşturur.

3. Instagram ve TikTok için satış odaklı olmayan eğlenceli içerikler oluşturun

Video içerikleri, yaratıcı (ve bazen komik) yönünüzü göstermenin harika bir yoludur. Bu videoların amacı satış veya potansiyel müşteri yaratmak değildir. Bunun yerine, genellikle eğlenceli ve izlemesi keyifli içerikler sunmaktır. Ayrıca, firmalar bunları rahatlıkla ve az maliyetle üretebilirler. Bunu başarmak için tek ihtiyacınız olanlar bir akıllı telefon kamerası, yaratıcı bir hayal gücü ve kaliteli bir video düzenleme programı.

Kizoa, hızlı bir şekilde slayt gösterisi tarzı videolar oluşturmak ve bunları sosyal medyada paylaşmak için tasarlanmış bir video düzenleme programıdır. Ayrıca sinematik bir video yapmak için de çeşitli araçlara sahip. Döndürme ve kırpma gibi işlevleri vardır. İstediğiniz gibi metin ekleyebilir, birden fazla video klibi tek bir videoda birleştirebilir ve bir videoyu hızla düzenleyebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce özel efekt ve düzinelerce kullanıma hazır şablon var.

Filmleri bilgisayarınıza indirebilir veya e-posta veya sosyal medya aracılığıyla hemen gönderebilirsiniz. Ayrıca paylaşılabilecek bir bağlantı sunar.

4. Videolar yalnızca çevrimiçi alanlar için değildir

Videoları sosyal medyada ve web sitenizde paylaşmak, web sitesi trafiğini artırmak için mükemmel bir stratejidir. Video, müşteri deneyimi boyunca da kullanılabilir. Dijital tabela, gerçek mekanda faaliyet gösteren şirketlerin müşterileri için çevrimiçi ve çevrimdışı deneyimleri entegre etmelerine yönelik bir yaklaşımdır.

Dijital tabela, işletmenizin ve ürünlerinizin en iyi yönlerini vurgulamak için ekranlardan ve projektörlerden yararlanır. Müşterileri en yeni teklifler ve satışlar hakkında güncel tutan eğlenceli materyaller sunun. Müşterilerin çoğunluğu görsel öğrenenler olduğundan, kelimelerden çok resimlerden bilgi alabilirler ve bu özellikle video kullanıldığında etkilidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.