Gaziantep'te Esnaf Dört Gözle Ramazan Ayını Bekliyordu! Gaziantepli Esnafın Umutları Suya Düştü... Umut Fakirin Ekmeği Atasözünde Olduğu Gibi Bu Kezde Esnaf Umutla Ramazan Bayramını Bekliyor

Gaziantep'te Esnaf Dört Gözle Ramazan Ayını Bekliyordu! Gaziantepli Esnafın Umutları Suya Düştü... Umut Fakirin Ekmeği Atasözünde Olduğu Gibi Bu Kezde Esnaf Umutla Ramazan Bayramını Bekliyor
Gaziantep’te ramazan ayını dört gözle bekleyen esnafın umudu bayrama kaldı. Ekonomik krizin yansımalarının görüldüğü çarşıda esnaf bayram alışverişi ile yüzlerin gülmesini ümit ediyor.

Koronavirüs salgınının ardından ekonomik krizin baş göstermesi hem esnafı hem de vatandaşları umutsuzluğa sürüklüyor. Aylarca kapanan işletmeler açıldıktan sonra da krizle mücadele etmeye başladı. Asgari ücretli vatandaşlar geçim derdine düşünce çarşıdaki hareketlilik de kuru kalabalığa dönüştü.

VATANDAŞ TASARRUFTAN DA TASARRUF EDİYOR

Esnaf, Ramazan ayında vatandaşların alışverişi hareketlendireceğini umut etse de beklenen olmadı. Birçok temel gıda malzemesi başta olmak üzere mal ve hizmetlere gelen zamlar dolayısıyla geçim kaygısı yaşayan vatandaşlar, nereden tasarruf edeceğini şaşırdı. Ramazan ayında da esnaf umduğu hareketliliği bulamadı.

ÇARŞIDA KURU KALABALIK HAKİM

Vatandaşların etkilendiği kadar krizden etkilenen esnaf ise çaresiz bayramı bekliyor. Gaziantepli esnaflar, artık vatandaşların her şeyde tasarrufa gittiğini artık eski günlerin geri dönmesi gerektiğini belirtti. Esnaf, pahalıya aldıkları mal ve malzemeleri satamamaktan dert yanıyor. Çarşıda ise alışveriş yapmayan vatandaşların dolaştığı görüldü.

VATANDAŞ KAYGILI

Çarşıya gelen vatandaşlar da yüksek fiyatlar ve alım gücündeki düşüşten dertli. Geçmişte her Ramazan ayı öncesi yüklü miktarda alışveriş yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, bugün ise günlük kaygılar ve pahalılık nedeniyle alışveriş yapamadıklarını söylediler. Çarşı-pazarda taneyle alışveriş döneminin yaşandığı kentte vatandaşın ekonomik kaygıları da yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.