Gaziantep'te indirimli ekmek kuyruklarında vatandaşlar saatlerce bekliyor! Gaziantep'te Ekmek, İftar Çadırı, Aşevi önlerinde Bu Sene Uzun Kuyruklar Oluşuyor

Gaziantep'te indirimli ekmek kuyruklarında vatandaşlar saatlerce bekliyor! Gaziantep'te Ekmek, İftar Çadırı, Aşevi önlerinde Bu Sene Uzun Kuyruklar Oluşuyor
Gaziantep’te her geçen gün artan hayat pahalılığı vatandaşların yaşamını zorluyor. Kent genelinde Ayçiçek yağı, akaryakıt, aşevi, ucuz bakliyat, iftar çadırı kuyruklarının ardından bu kez ucuz ekmek kuyrukları başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası işbirliğinde başlatılan destek kapsamında 1,5 liradan ekmek almak isteyen vatandaşlar, ekmek fırını önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kent genelinde ortaya çıkan bu kuyruklar, ‘Kuyruklara alıştık’ yorumlarına neden oldu.

Türkiye’de son 50 yılın en büyük krizi yaşanıyor. Yoksulluk, hayat pahalılığı ve ekonomik kaygıların her geçen gün arttığı ülkede, son dönemlerde ise kuyruklar tartışma konusu. Ülke genelinde vatandaşlar, akaryakıt, ucuz et, ekmek, bakliyat, Ayçiçek yağı, şeker gibi ürünler için kuyruğa giriyor. Siyasiler her ne kadar bu kuyruklar için, ‘Varlık kuyruğu’ yorumunda bulunsa da işin gerçeği, zamlardan korunmak isteyen vatandaş, ürün stoklayarak ya da daha uygun fiyata ürün satın almak için kuyruklara giriyor.

Ülkenin e büyük sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep’te de manzara değişmiyor. Gaziantepli vatandaşlar, akaryakıt, et, ucuz bakliyat, şeker ve Ayçiçek yağı kuyruklarına girmeye başlamıştı. Kentte kaydedilen bu görüntülere Ramazan ayının gelmesiyle birlikte aşevi ve iftar çadırı görüntüleri de eklendi.

PROTOKOL YAPILDI!

Kentte ortaya çıkan bir başka manzara ise ucuz ekmek kuyrukları oldu. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Fırıncılar Odası ortaklığında, İl Tarım ve Orman Müdürü denetiminde yapılacak proje için iş birliği protokolü Valilik Fuaye Alanı’nda imzalandı.  Protokol kapsamında 200 gramlık somun ekmekte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yararlanan vatandaşlar için 50 kuruş desteği Büyükşehir verecek, projeye katılan fırınlar da 50 kuruşluk indirim yapacak. Böylelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlar somun ekmeği 1 buçuk liraya satın alabilecek.

126 BİN AİLE FAYDALANACAK

İhtiyaç sahibi her aileye günlük 5 ekmeğe denk gelecek miktarda aylık 150 ekmekte indirim yapılacak, uygulamadan vakıf sistemine bağlı 126 bin vatandaş yararlanacak. Projeye katılmak isteyen gönüllü fırınlarla görüşülerek fırınlar sisteme dahil edilecek.

VATANDAŞ GEÇİM DERDİNE DÜŞTÜ

Protokolün ardından kent genelinde 2,5 TL’den satılan somun ekmek de fiyatlar dar gelirli aileler için geriledi. Başlatılan uygulama vatandaş için olumlu olsa da ortaya çıkan kuyruk manzaraları, kentte yaşayan insanların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları ve geçim derdini gözler önüne serdi.

Cinderesi Mahallesi’nde kaydedilen ve ucuz ekmek kuyruğu olduğu ileri sürülen görüntüler de onlarca vatandaşın ekmek almak için kuyrukta beklediği görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.