Bu Yaşa Geldik Böyle Fatura Görmedik! Doğalgaz faturalarını görenler şok geçirdi! Peki yüzde 35'lik zam nasıl uygulanıyor?

Bu Yaşa Geldik Böyle Fatura Görmedik! Doğalgaz faturalarını görenler şok geçirdi! Peki yüzde 35'lik zam nasıl uygulanıyor?
Türkiye'de elektrik, doğal gaz ve akaryakıt zamları başta olmak üzere tüm ürünlerde yaşanan fiyat artışı vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde doğalgaza gelen zam faturalara yansıyınca faturayı gören vatandaşlar şok geçirdi.

BOTAŞ, geçtiğimiz günlerde uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle Konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 35 zam yapmıştı.

ZAMLI TARİFE 1 NİSAN'DAN İTİBAREN BAŞLADI!

BOTAŞ elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 44,30, Elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 35 olarak yaptığı zammı 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacağını duyurmuştu.

MART AYINDA KULLANDIĞIM FATURA NİSAN BAŞINDA KESİLİRSE ZAMLI TARİFE Mİ ÖDENECEK?

Ayın ilk haftası kesilen doğalgaz faturaları zamlı tarife üzerinden kesildi. Örneğin Sakarya'da 10 Mart tarihinde kesilen bir fatura diğer ay 10 Nisan tarihinde kesilirse 10 günlük zam tarifeye yansıtılacak. 1 Nisan tarihine kadar kullanılan metreküp ise zamlı tarife üzerinden yansıtılmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.