Ünlü şarkıcı Şarkıcı Ömür Gedik et zammını savundu sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü...Et zammına bir tek Ömür Gedik sevindi

Ünlü şarkıcı Şarkıcı Ömür Gedik et zammını savundu sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü...Et zammına bir tek Ömür Gedik sevindi
Ünlü şarkıcı ve hayvan hakları savunucusu Ömür Gedik, Et ve Süt Kurumu’nun yüzde 48’lik ete zam kararını sevinmesi tepki çekti. Gedik’in zamlar hakkında, “Kırmızı et daha da pahalılansın, hayvanlar kurtulsun, insanlar daha sağlıklı olsun” ifadelerine gelen tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüdü.

Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz günlerde Türkiye’de tepkilere neden olan yüzde 48’lik gibi büyük bir oranda ete zam yapıldığını açıklamıştı. Zam kararı kısa sürede Türkiye’nin gündemine oturdu ve oranın çok yüksek olduğunu dair tepkiler geldi.

"PAHALILANSIN, HAYVANLAR KURTULSUN"

Gelen bu tepkilerin aksine zam kararını savunanlarda oldu. Ünlü sanatçı ve hayvan hakları savunucusu Ömür Gedik, yapılan zammı savundu ve "Kırmızı et daha da pahalılansın, hayvanlar kurtulsun, insanlar daha sağlıklı olsun" dedi.


"EKSİK YAZMIŞIM, ARTTIRIYORUM"

Gedik’in sosyal medyada paylaştığı bu yorumuna tepkiler çığ gibi büyüdü. Gelen tepkilere rağmen konuyla ilgili paylaşımlarına devam edecek Gedik, “Eksik yazmışım, arttırıyorum. Kırmızı et daha da pahalılansın, hayvanlar kurtulsun, insanlar daha sağlıklı olsun, çevre doğa da korunmuş ve küresel ısınmanın da önüne geçilmiş olsun…”dedi.

TEPKİLERİN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Gedik'in paylaşımı sonrası sosyal medya platformu Twitter'dan gelen tepkiler şu şekilde:

"FİYATLAR ÇOK DÜŞÜKTÜ, KUYRUKLAR OLUŞUYORDU"

Öte yandan yapılan zam sonrası Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, skandal bir açıklamaya imza attı. Uzun, "Bizim fiyatlar çok düşüktü. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık. Yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş, bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.