Bu Yöntem Doğalgaz Faturasını Acayip Düşürüyor! Deneyince Farka Şok Olacaksınız Sadece Bunu Yapmak Yeterli

Bu Yöntem Doğalgaz Faturasını Acayip Düşürüyor! Deneyince Farka Şok Olacaksınız Sadece Bunu Yapmak Yeterli
Doğalgaz faturalarına gelen zamlardan sonra, kullanıcılar alternatif yöntemler aramaya devam ediyor. Bugün sizlerle paylaşacağımız yöntemler sayesinde doğalgaz faturasından tasarruf edebileceksiniz. İşte cebinizi rahatlayacak o yöntemler...

Her şeyde olduğu gibi doğalgaz faturalarında da artış söz konusu. Bir yandan gıda ürünleri, diğer yandan akaryakıt fiyatları, elektrik faturaları, doğalgaz, kiralar derken vatandaş ödemelerde oldukça zorlanıyor. Her şeye sürekli zam gelirken, vatandaşlar da etkili tasarruf yöntemlerini araştırıyor. Çok yüksek gelen faturalardan sizde şikayetçi misiniz? Binlerce liralık doğalgaz faturası ödemek istemiyor musunuz? O zaman gelin bu yöntemlere beraber bakalım.

En Etkili Yöntem: Yalıtım

Doğalgazla ısının evlerin tasarruf edebilmesi için, ilk yapılması gereken binanın iyi bir yalıtıma sahip olması. Eğer binanız iyi bir yalıtıma sahip değilse, yakacağınız doğalgaz havaya gidecek demektir. Boşa para yakmamak için, öncelikle evinize yalıtım yaptırmanız çok önemli. Yalıtımla masrafları neredeyse yarı yarıya düşürmeniz mümkün.

Eğer bina da yalıtım yoksa, küçük dokunuşlarla siz de bir şeyler yapabilirsiniz. Pencerelere ve balkon kapılarına sünger çekerek ısıyı içeride, soğuk havayı dışarıda tutmanız mümkün. Yine peteklerin arka tarafına yalıtım levhası koymak da ısının odada kalmasını kolaylaştıracaktır. 

İşinize Yarayabilecek Diğer Yöntemler

Güneş bizim doğal ısı ve ışık kaynağımız. Dolayısıyla hem elektrik tasarrufu hem de doğalgaz tasarrufu için güneşten mutlaka faydalanın. Güneşli günlerde perdenizi açarak ısının ve ışığın odanıza girmesini izin verin. Akşamları da perdeleri kapatarak soğuk havanın içeriye girmesine engel olabilirsiniz.

Diğer yandan sürekli olarak kombiyi açıp kapatmak faturanın daha yüksek gelmesine neden olabilir ancak evde yokken kombinizin ayarını en düşükte kullanabilirsiniz. Böyle yaparak aç kapa yapmaktan daha çok tasarruf sağlamanız mümkün olacaktır. Yine aynı şekilde az kullanılan odalar için petekleri kısıkta tutmanız iyi olabilir. Peteği tamamen kapatmak yerine düşükte kullanmak daha akıllıca bir hareket olacaktır.

Herhangi bir eşya ile peteklerin önünün kapanmasına engel olun. Peteklerin önü açık olduğunda, odayı çok daha iyi ısıtacaktır. Ayrıca petek kontrolünü düzenli yaptırın. Tıkanık petekler hem ısınmayı güçleştirir hem de ısınmak için daha fazla doğalgaz yakmanıza neden olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.