Gaziantep'te zamlar özel okullarıda vurdu! Özel okul fiyatları cep değil can yakıyor!

Gaziantep'te zamlar özel okullarıda vurdu!  Özel okul fiyatları cep değil can yakıyor!
Gaziantep'teki özel okulların 2022-2023 eğitim yılı fiyatları, döviz krizi enflasyon ve Karadeniz'de patlak veren savaş ile birlikte büyük artışlar gösterdi. Geçen yıl 20 bin lira düzeyinde olan bir okulun bu yılki fiyatı erken dönem kayıt için yıllık 40 bin liraya çıktı. Detaylar haberimizde...

Özel okulların erken kayıt dönemine girmesi ile birlikte 2022-2023 eğitim yılı fiyatları belli olmaya başladı.

Geçen yıl önceden belirlenen fiyatlar nedeniyle hem pandemi koşulları hem de döviz krizi sonrası Özel Okullar ekonomik buhrana girmişti.

Olay Medya haber merkezinin edindiği bilgilere göre bazı özel okullarda geçen sene 15- 20 bin lira arası olan yıllık ücretler bu sene fahiş oranda zamlandı.

Erken kayıt döneminin gelmesi ile birlikte fiyatlarda şekillenirken geçen sene 15-20 bin lira olan özel okul ücretleri erken kayıt döneminde 40 bin liraya kadar dayandı.

Sektörden edinilen bilgilere göre ise kayıt dönemi sonrası 2022-2023 kayıt fiyatının bazı okullarda 50 bin liranın üstüne kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Veliler özel okullardaki bu zamlara tepki gösterirken, okul yöneticileri ise enflasyon oranına ve döviz kuruna işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.