ProPlan Yavru Köpek ve Kedilerin Mama Çeşitlerine Ulaşmak İçin Sitemizi Ziyaret Edin

ProPlan Yavru Köpek ve Kedilerin Mama Çeşitlerine Ulaşmak İçin Sitemizi Ziyaret Edin

Yaşamımızı paylaştığımız köpek dostlarımızın son zamanlarda daha çok yaşadığı iç parazit hastalıkları deri ve ağız hastalıklarının bir nedeniyse, sahiplerin bilinçli mama kullanmamasından kaynaklanıyor. Hayvan sahiplerinin edinmesi gereken en önemli bilgiler arasında yer alan besin ihtiyaçları, mama seçimleri ve beslenme rutinleri konusunda veteriner hekimlere başvurmak hayati önem arz ediyor.

Köpeğin İhtiyacına Göre Mama

Proplan köpek maması söz konusu olduğunda, hayvan dostlarımızın yaşına kilosuna ve sağlık durumuna göre ihtiyacı olan besinleri içeren mamaların çeşitlendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Kendini tüm hayvanları korumaya ve huzurlu bir yaşam vermeye adamış uzman kliniklerle çalışan Proplan, hayvan dostlarımızın sağlığını her şeyden üstün tutuyor.

Yaşa ve Kiloya Göre Mama

Birçok hayvan sahibi, beslenme sağlık konusunda bilinçlenmiş durumda. Güvendikleri veteriner kliniklerinin yönlendirmeleriyle bilinçlenen ve beslenme konusunda dikkatli olan hayvan sahipleri, dostlarımızın ihtiyacı olan besinleri alması için Proplan mamayı tercih ediyor. Royal Canin köpek maması veteriner hekimlerin de bilgilendirdiği gibi, yaşa göre ve kiloya göre hayvan dostlarımızın iyi beslenebileceği ürünler sunmaya devam ediyor. Daha yavruluk döneminde olan hayvan dostlarımızın, anne sütünden yeni kesilmesi baz alınarak, katı gıdalara alışması için yavruluk mamaları, Proplan markası tarafında özenle geliştiriliyor. Belli bir yaşın üstündeki hayvan dostlarımızın da özel tedaviler görmesi gerekebiliyor. Bu tedavilerin cevap vermesine destek olacak özel mamalar, Proplan mamaları tarafında sağlanıyor. Yaşlı dostlarımız için kolay sindirilebilen, bağırsak ve mideyi zorlamayacak diyet mamalar tercih ediliyor.

Deri Hastalıklarına Karşı Koruma

Özellikle diğer hayvan dostlarımızdan daha hassas bir yapıya sahip olan kedilerin, ihtiyacı olan besini elde edebilmesi hayati önem taşıyor. Yavruluk döneminde dış etkenlere açık olan kedi dostlarımızın özellikle beslenme konusunda bilinçli olunması gerekiyor. Anne sütünden bir neden den dolayı mahrum kalan küçük dostlarımızın bakımında beslenme büyük rol oynuyor. Anne sütünü yeterince almamış bir yavru kedinin kemik gelişiminde ve bağışıklık sisteminde ciddi sıkıntılar çıkıyor. Gençlik hastalıklarına kadar giden bu tehdit dostlarımızın hayatlarını kaybetmeleriyle de sonuçlana biliyor. 

Royal Canin kedi maması daha yavruluk döneminde olan ve bağışıklık bakımından savunmasız olan kedi dostlarımız için özel ürettiği, bol besinli, sindirmesi kolay mamaları sayesinde,  bağışıklık sisteminin güçlendirmesinde destek oluyor. Kedilerimizin yavruluk döneminde kemik ve bağışıklık sisteminin gelişmesi ileride, karşılaşabileceği hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasını sağlıyor.

Kısırlaştırılmış Dostlarımızın Besin İhtiyacı

Beraber yaşadığımız hayvan dostlarımızın, kedi veya köpek fark etmeksizin, kısırlaştırma sonrası tükettikleri mamaların, kısırlaştırılmış hayvanlara özel olarak üretilmiş olması gerekiyor. Kısırlaştırılmış hayvanların hormonal dengesinin oturması sırasında fazla kilo almaları sonucu yağlanmaları, ileride  karaciğer yağlanması, kalp damar hastalıklarına davetiye çıkarıyor. Bu sebeple kısırlaştırılmış dostlarımızın, gerekirse ömürleri boyunca diyet mama tüketmeleri gerekebiliyor. Bol egzersiz ve doğru beslenmeyle, kısırlaştırma sonrası aşırı kilo alımı engellenebiliyor. Bu konuyla ilgili hayvan sahiplerinin veteriner klinikleri gözetiminde verilen diye mama gramajına harfiyen uymaları ve sahip oldukları hayvan dostlarının düzenli egzersiz yaptıklarına emin olmaları gerekiyor.

Kısırlaştırılmış Kedi ve Köpeklerin Beslenme Egzersizi

Kısırlaştırma sonrası kedi ve köpeklerin diyet mamaya geçmesi, veteriner kliniğin gözetemi altında gerçekleşiyor. Bununla beraber köpek sahiplerinin kolaylıkla yaptığı yürüme egzersizleri, kedi sahipleri için çok da geçerli olmuyor. Kedi sahiplerinin ev içerisinde kendi kedileriyle günde bir kaç saat bir kaç defa oynaması ve hareketlendirmesi, kedilerin kilo almasını engelleyen en büyük faktörler arasında yer alıyor. Egzersizler dışında veterinerin verdiği gramajda kedilerimizi beslemek, gramajı aşmamak hayvan dostlarımızın sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmesini sağlıyor. Kurye mama sitesinden ürün alabilirsiniz.

Formun Üstü

Formun Altı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.