Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen iki fenomen serbest bırakıldı

Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen iki fenomen serbest bırakıldı
Sosyal medyada dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan ünlü sosyal medya fenomenleri Simge Baranoğlu ve Yeşim Aydın, 56 gün sonra serbest bırakıldı.

İzmir'de sosyal medyada dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla bir suç şebekesine yönelik operasyonda gözaltına alınan ünlü sosyal medya fenomenleri Simge Baranoğlu ve Yeşim Aydın, 56 gün sonra serbest bırakıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, sosyal medyada para kazandıklarını belirterek vatandaşlardan 'vergi' adı altında para alarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen suç şebekesini tespit etti.

Ekipler, dolandırıcılık ağının sosyal medyada oynanan oyundan para ödülü kazandıkları ancak ödülü belli bir miktar vergi ödeyerek alabilecekleri yalanıyla kullanıcıları aldattığını belirledi. 10 Kasım'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenleyen ekipler, aralarında sosyal medya fenomeni Simge Baranoğlu ve Yeşim Aydın'ın da bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldı.

Barankoğlu ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı

Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Barankoğlu ve Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanırken, 2 şüpheli serbest bırakılmıştı.

Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen iki fenomen serbest bırakıldı

Tahliye edildiler

Şüphelilerle ilgili soruşturma sürerken, sulh ceza hakimliğinin aylık gerçekleştirdiği tutukluluk değerlendirme duruşmasında dün yeni bir karar verildi. 56 gündür cezaevinde bulunan sosyal medya fenomenleri Barankoğlu ve Aydın'ın tahliyesine karar verildi.

"Suçlamaları kabul etmiyorum" demişti

Öte yandan olayla ilgili tutuklanan sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu'nun ifadesinde, "Sosyal medya fenomeniyim. Geçimimi reklam alarak sağlıyorum. Soruşturmaya konu bu eylem de diğer reklamlar gibiydi. Ben tarafları ve müştekileri tanımıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği ortaya çıktı.

Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen iki fenomen serbest bırakıldı

"Bilseydim asla kabul etmezdim"

Tutuklananlar arasında bulunan diğer sosyal medya fenomeni Yeşim Aydın'ın ise ifadesinde, "Geçimimi sosyal medyada reklam yaparak sağlıyorum. Bu kişiler benimle temasa geçip reklam vermek istediklerini söyledi. Ben de işim bu olduğu için kabul ettim. Böyle bir dolandırıcılık suçunun işlendiğini bilseydim asla kabul etmezdim. Bana verilen isim ve soyadlarının sahte olduğunu emniyette öğrendim. Kimseyi dolandırmak için çalışmadım. Müştekilerin hiçbiri ile iletişime geçmedim, para istemedim. Sadece reklam ücreti aldım. Çok üzgünüm" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.