Son Dakika: Dolar kuru 11 liranın altına gördü! Son bir ayın en düşüğünde.... İşte dolar ve Euro'da son durum...

Son Dakika: Dolar kuru 11 liranın altına gördü! Son bir ayın en düşüğünde.... İşte dolar ve Euro'da son durum...
Son dakika haberine göre dolarda düşüş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi modeli konusundaki açıklamalarından önce 18 TL bandına çıkan dolar daha sonra 13 TL'ye kadar düşmüştü. Serbest piyasada dolar fiyatı bugün 11 TL'nin altına indi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Son dakika haberi: Kur Korumalı Mevduat sisteminin duyurulmasının ardından kurlarda başlayan gerileme sürüyor.

Dolar/TL , pazartesi günü kabine toplantısı öncesinde 18 seviyesini aşarak rekor kırdıktan sonra TL’yi özendirici önlemlerin açıklanmasıyla gerileyerek 12,27 seviyesine kadar düşmüştü.

23 Aralık saat 14.45 itibarıyla dolar 11 liranın altına gerileyerek 10,35 seviyesini gördü.

Hafta başında 20 liranın üzerine çıkan euro/TL ise 12,45'e kadar çekildi.


Dolar/TL'de bugünkü gün içi en düşük seviye 10,25 düzeyinde. 12 liranın altına inen euro/TL için gün içi en düşük seviye 11,63 oldu.

DOLARDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

18 TL'yi de geçen dolar, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrasında düşüşe geçti. Bir günde neredeyse yüzde 30 kayıp yaşayan dolar, bugün de (23 Aralık) düşüşünü sürdürüyor. 11 TL'nin altını gören dolar saat 14.45 itibarıyla 10,35 lira, euro ise 11,75 liradan işlem görüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında TL mevduata geçenlerin getirisinin döviz altında kalması durumunda aradaki farkın karşılanacağını belirterek “İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek ve bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.” açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.