İngiltere’de Üniversite Okumak

İngiltere’de Üniversite Okumak

İngiltere’de eğitim almak ve üniversite okumak oldukça nitelikli bir süreçtir. Özellikle de Yurtdışında üniversite okumak bu bağlamda dil ve mesleki açıdan verimlilik katmaktadır. Hem yabancı dilinizi geliştirebilir hem de nitelikli bir lisans eğitimini tamamlayabilirsiniz. Bu bağlamda belirtmeliyiz ki İngiltere de foundation, lisans, yüksek lisans ve doktora olarak 4 dönem bulunmaktadır. İlk etapta yabancı dilinizi geliştirebilmeniz için 1 yıllık foundation eğitimi alırsınız. Sonrasında ise normal lisans programlarına geçiş yapabilirsiniz. Genellikle eğitim süresi 3 yıl olarak belirtilse de mühendislik gibi bölümler için 4 yıllık bir süreç vardır.

İngiltere Üniversiteleri ve Başvuru Koşulları

İngiltere eğitim konusunda oldukça başarılı ve prestij sahibi lisans eğitimi veren kurumlara sahiplik eder. Bu kurumların başında gelen üniversitelerden bazılarını sizlere aşağıda maddeler halinde belirttik.

UNIVERSITY OF YORK

UNIVERSITY OF WESTMINSTER

UNIVERSITY OF NOTTINGHAM

UNIVERSITY OF LIVERPOOL

Belirttiğimiz üniversiteler ve çok daha fazlasında başvuru koşullarını sağladıktan sonra ulaşabilirsiniz. İngiltere Üniversite başvuru koşulları bu bağlamda bilmeniz gereken önemli bir noktadır. Bazı üniversiteler YÖK ile alacağınız sonuçları kabul etse de bazıları kendi yeterlilik sınavlarına dahil edebilmektedir. Bu kapsamda her üniversitenin başvuru koşulu farklıdır. Bu alanda uzman kişilerden danışmanlık almanız önemlidir.

İngiltere Lisans Programları

İngiltere’de lisans programları Türkiye’deki lisans programlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle de lisans programlarına başvurmadan önce detaylı bir bilgilendirme almanız en doğrusudur. İngilizce seviyenizi yükseltmek ve lisans programları öncesinde yabancı dile hakim olmak için foundation programlarına dahil olmalısınız. Böylece dil eğitiminizdeki eksiklikleri başarıyla tamamlayabilirsiniz.

İngiltere Ulusal Ajansı tarafından lisans programlarına dahil olabilmeniz için yeterlilik testlerine tabii tutulabilirsiniz. Bu doğrultuda gideceğiniz lisans programı belirlenmektedir. Lisans programları ve yüksek lisans programları için her üniversite ve bölümün koşullarını öğrenmelisiniz.

İngiltere Lisans Programlarına Başvuru Dönemi

İngiltere’de lisans programları eylül ayında başlar ve temmuz ayında sona erer. Ağustos sürecinde paskalya dışında uzun bir tatil verilmektedir. Bu bağlamda başvuru dönemi de UCAS tarafından belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir. Tüm detaylı bilgilere ulaşmak ve bu alanda danışmanlık hizmeti almak için Endless Abroad hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Kaynak: https://www.endlessabroad.com.tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.