Online Eğitim Sistemi

Online Eğitim Sistemi

Teknolojiye bağlı olarka çeşitli fırsatlar ve avantajlar da olmaya başlamıştır. Bunlardan biri ise hibrit eğitim sisteminin daha yönetilebilir hale gelmesi, daha esnek bir zaman içerisinde ilerletilmesi bağlamında online eğitim sistemine çevrilmesidir. Online eğitim sistemi, eğitimciler ile öğrencileri aynı platformda mekandan bağımsız olacak şekilde bütünleştiren sistemdir. Bu sistem içerisinde öğretmenler ders paylaşımları yapabilir, ders içeriklerini yazılı veya sözlü olarak anlatabilir, canlı eğitim sisteminden yararlanarak öğrenciler ile eş zamanlı biçimde dersleri canlı olarak aktarabilir veya öğrenciler ders kayıtlarını sonradan da izleyerek derslere istediği zamanlarda erişimler sağlayabilir. Bu da yine sistemin zamandan da bağımsız olmasını sağlamakla birlikte erişimi sürekli hale getirmektedir.

Uzaktan Eğitim Sistemi

Uzaktan eğitim sistemi günümüzde daha yaygın hale gelmiş olup milyonlarca öğrencinin gerek eş zamanlı olacak şekilde gerekse de zamandan bağımsız biçimde derslerin canlı verilmesinden sonra istediği zamanlarda derslere ulaşabildiği en yaygın sistemlerden biridir. Hibrit sisteme göre çok farklı yapılara ve avantajlara da sahip olan uzaktan eğitim sistemi sayesinde öğrenciler derslerden kopukluk yaşamayacak, eğitmenler ders konularını yetiştirememe sorunuyla karşılaşmayacak ve derslerin daha verimli biçimde işletilmesi de mümkün olacaktır. Eğitim platformu günden güne değişen ve yenilenen platformlar bağlamındadır. Bu eğitim sisteminin en verimli biçimde işletilmesi için de yine online eğitim sistemi fazlasıyla geliştirilmiş olup öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunulmaya da devam edilmektedir.

Online Eğitim Platformu

Online eğitim platformu esnek ve verimli bir eğitim sisteminin tabanını oluşturmak için ideal bir sistemdir. Online eğitim platformu içerisinde öğretmenlerin ve öğrencilerin kendilerine ait çeşitli yetkileri de bulunacaktır. Buna göre öğretmenler sistem içerisine videolu ders kayıtları yükleyebilecek, ders dokümanları paylaşabilecek, sınavlar tanımlayabilecek, ödevler tanımlayabilecektir. Öğrenciler ise öğretmenler tarafından tanımlanan tüm bu doküman ve videolara ulaşbilecek olup ayrıca sisteme yaptıkları ödevleri de yükleyecek olup tamamen online bir platformda ders işlemleri gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin zamandan ve mekandan bağımsız olarak çevrimiçi olarak girebileceği online eğitim platformu sayesinde öğrenci ve öğretmenler arasındaki iletişim de üst seviyede sağlanacaktır.

Okul Yönetim Sistemi

Online eğitim platformu içerisinde en önemli kavramlardan biri de okul yönetim sistemi olup bu sistem öğretmenler ve öğrenciler tarafından oldukça esnek biçimde kullanılmaya da elverişli olacaktır. Bu bağlamda öğretmenlerin ve öğrencilerin ders işleyişini daha verimli hale getirebilmeleri için kendilerine atanan yetkileri okul yönetim sistemi içerisinde en etkin biçimde kullanabileceklerdir.

Online eğitim platformu kapsamında son derece önemli hizmetler sunan ve bu noktada çeşitli eğitim kuruluşlarına da destek sağlayan Vedubox, sağlam alt yapısı ile eğitim sistemine katkılarını devam ettirmektedir. Okul yönetim sistemi, online eğitim platformu gibi eğitim sistemine ait olan çeşitli esnek sistemleri tasarlayıp sunarak bu noktada ihtiyacı da karşılamaktadır.

Detaylı bilgi için https://www.vedubox.com/ sitesini ziyaret edebilir, demo sayfasından ücretsiz demo talep edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.