Sıkıyorsa ' Yelleyin' İşte Gaziantep'te et fiyatları

Sıkıyorsa ' Yelleyin' İşte Gaziantep'te et fiyatları
Satış olmayınca kasap dükkanları tek, tek kapanıyor

Gazianteplilerin, özellikle tatil günlerinde gerçekleştirdiği " kebap yelleme" geleneği neredeyse yok olmak üzere. Zira, et fiyatları aldı başını gidiyor.

KUŞBAŞI 150 KIYMA 110 LİRA

Atadan bu yana  Gaziantep'in en eski kasap ailelerinin son ferdi olan ve halen Şıhcan-Şenyurt'ta kasaplık yapan Sadi Çakır, et fiyatlarını  anlattı. Çakır, " Şu anda kuşbaşıyı 150, kıymayı ise 110 liradan satıyoruz. Kuyruğun toptan fiyatı 68 lira oldu Kuzu ciğeri 120 liradan satılıyorsa varın gerisini siz düşünün" diyor.

KASAP DÜKKANLARI KAPANACAK

Son aylarda satış yapamadıkları için çok sayıda kasabın dükkanını kapatmak zorunda kaldığını dile getiren kasap Sadi Çakır, " Bugün itibarı ile satışlarımız Yüzde 70-80 azaldı. Kapasitesinin altında satış yapan meslektaşlarımız kirayı bile ödemekte zorluk çekince dükkanlarını kapattı. Dükkan kapatan kasap sayısı her gün artacak"

BESİCİ NE YAPSIN

Arpa Fiyatlarının anormal derecede arttığına da değinen kasap Sadi Çakır, " Besiciler de perişan. Arpa alıp hayvanlarına yediremiyorlar ki. Ellerindeki hayvanları biran  önce satıp, zarardan öyle kurtulmayı düşünüyorlar. Geleneğimiz olan kebap yelleme, artık Gaziantep'te tarihe karışabilir" değerlendirmesi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.