Özaydın ve Şahin’e spor alkışı

Özaydın ve Şahin’e spor alkışı
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in girişimleri sonrasında geçtiğimiz hafta Gaziantep’te spor adına önemli bir organizasyon gerçekleşti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in girişimleri sonrasında geçtiğimiz hafta Gaziantep’te spor adına önemli bir organizasyon gerçekleşti. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından hazırlanan Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı Gaziantep Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılırken bu toplantıya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Üniversitesi’ne iki önemle müjde verdi.

SPOR YATIRIMLARINA DEVAM
Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı'na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'deki spor yatırımlarının katlanarak devam edeceğini ve her zaman gençlerin yanında yer almaya devam edeceklerini açıkladı.

2023’TE BÜYÜK ORGANİZASYON GAZİANTEP’TE
Spor alanında büyük düşünen ve Gaziantep Üniversitesi’nin Spor dalında daha iyi yerlerde olması için çaba gösteren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in girişimleri karşılıklısız kalmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023 yılında yapılacak olan büyük organizasyonun Gaziantep’te yapılması için çaba gösterildiğini belirterek, “2023’te düzenlenecek olan organizasyonun Gaziantep’te düzenlenmesi çok kıymetlidir. Bakanlık olarak işbirliğimiz devam ediyor. Gençlerin girişimciliğini desteklemek adına bir protokol imzaladık. Spor araştırmaları alanında Tübitak'ta kapsamlı bir çağrıya çıktık. Başarıyla yürüyen bir süreçtir. 119 üniversite bin 213 akademisyenle ve rekor düzeyde başvuruyla bu süreci kapattık. Sinir biliminden medikala, biyoteknolijiden mektroniğe kadar çok sayıda proje başvurusu geldi" ifadelerine yer verdi.

Özaydın: “Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz”
Koordinasyon toplantısının başarılı geçmesini dileyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Çocuklarımızı post modern dünyanın sanal ortamından spor alanlarına çekerek daha sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Modern tıbbın yanında sporla birlikte obezite ile mücadele etmek istiyoruz. O yüzden bu spor alanında her şey var. Yaygın olan sporlar basketbol, futbolun yanı sıra kim hangi sporu yapmak istiyorsa o olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.