ÖABT Puan Hesaplama

ÖABT Puan Hesaplama
ÖABT, öğretmen adaylarının girmesi gereken bir sınav türüdür.

Açılımı Öğretmen Adat Bilgi Testi’dir. Öğretmen adayları mesleklerini yapabilmeleri için bu sınava girmek zorundadır. ÖABT, tek başına öğretmen olabilmek için yeterli değildir. Bu nedenle adayların KPSS’ye girmesi de gerekir.
ÖABT Sınav Süresi Ne Kadardır?
ÖABT, süresi sınav türüne göre değişiklik gösterir. Genel olarak süre aşağıdaki gibidir:
ÖABT toplamda 50 sorudan oluşur. 50 soru için adaylara verilecek olan süre toplam 75 dakikadır. Eğer aday kamuda öğretmenlik yapmak istiyorsa o zaman KPSS’ye girmek zorundadır. KPSS’de iki farklı kategori vardır. Bunlardan birincisi Genel Kültür diğeri ise Genel Yetenektir. Genel kültürden toplam 60 soru Genel Yetenekten 60 soru sorulur. Bu iki kategori için adaylara 130 dakika verilir. Bunun dışında adayların girmek zorunda olduğu bir diğer sınav ise Eğitim Bilimleri’dir. Bu sınavda ise adaylara 100 dakikalık süre verilir.
KPSS ÖABT Sınavı Hangi Branşlarda Uygulanmaktadır?
KPSS - ÖABT sınavının yapılacağı branşlar devlet tarafından açıklanır. ÖABT branşları aşağıdaki gibi sıralanır;
Türkçe,
Okul öncesi öğretmenliği,
Sınıf öğretmenliği,
İlköğretim matematik öğretmenliği,
Fen bilimleri,
Fen ve teknoloji,
Sosyal bilgiler,
Türk dili ve edebiyatı,
Yabancı dil öğretmenliği (Almanca ve İngilizce),
Tarih,
Coğrafya,
Lise matematik öğretmenliği,
Fizik,
Kimya,
Biyoloji,
Din kültürü ve ahlak bilgisi.
ÖABT Hangi Şehirlerde Yapılmaktadır?
ÖABT sınavları 81 ili kapsıyor olsa da maalesef tüm illerde yapılmaz. Aşağıda ÖABT’nin yapıldığı şehirler yer almaktadır.
Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Van, Trabzon, Samsun, Sivas, Malatya, Konya, Kayseri, İzmir.
ÖABT Puanları Nasıldır?
HYPERLINK "https://www.puanhesaplamalari.com/oabt-puan-hesaplama" ÖABT puan hesaplama 2 kategoride yapılır. Bunlar P121 ve P10 şeklindedir. P121 Puanı, ÖABT için belirlenen branşların puanı için geçerlidir. P10 puanı ise atama işlemleri için hesaplanan puandır. Eğer aday öğretmen olmak istiyorsa P10 puanı dikkate alınır.
ÖABT puan hesaplaması yapabilmek için HYPERLINK "https://www.puanhesaplamalari.com/" https://www.puanhesaplamalari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitede yalnızca ÖABT değil girdiğiniz tüm sınavların hesaplama araçları yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.