Gaziantep’te nerede ne yenir? ne içilir?

Gaziantep’te nerede ne yenir? ne içilir?

Türkiye’nin altıncı büyük kenti olan ve gastoronomide en büyük marka konunumundaki Gaziantep’e yoğun turist gelmesi nedeniyle “Nerede ne yenir? ne içilir” bunun yanında Gaziantep’in yöresel yemekleri olan Beynar, Kellepaça, Çorba, Lahmacun, Küşleme, Kebab, Baklava, Katmer gibi buna benzer yemeklerin yenileceği yerler gündem oldu.

Gaziantep’te Küşleme Nerede Yenir ?  Kebapçı Halil Usta
Diğer birçok yemek için nerede yiyelim konusunda fikir ayrılıkları olsa da, şu ana kadar Gaziantep’te küşleme nerede yenmeli sorusuna Halil Usta demeyeni duymadık. Burası 1972’den beri küşlemeyi en iyi yapan yerlerden. Bütün kebapları efsane ama simit kebabı ve küşleme mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Salaş ve ünlenince değişmeyip yerel kalmaya devam etmiş. 7-8 kişilik masalar var ve gelen yiyip gidiyor. Gider gitmez önünüze bol sumaklı müthiş bir salata geliyor. Küşlemenin bir sadesi bir de baharatlısı var, sade olan bizim damak tadımıza daha fazla uydu.
Karşıyaka’da ve aynı zamanda Organize Ünal ve Kebabhan var. Orjinal yeri Karşıyaka’da, Zeugma Mozaik Müzesi’nin hemen arkasındaki şubesi. Müzeden yürüyerek 5 dakikada gidiliyor. Bu şubesi pazar günleri kapalı, diğer günler 11.00-17.00 arası açık ama küşlemenin bitme riski olduğu için geçe kalmamaya çalışın. Metro şubesi de Pazartesi günleri hariç her gün 11.00-21.00 arası açık. Adres: Mithatpaşa Mahallesi, Tekel Cad. Öcükoğlu Sok. No:6, 27500 Şehitkamil Tel: (0342) 323 16 16 Websitesi  ve Konum için tıklayın.

Gaziantep’te Alinazik Nerede Yenir ? İmam Çağdaş
İmam Çağdaş, baklavada olduğu kadar kebaplarda da iddialı ancak Gaziantepliler meşhur olunca “bozduğunu” düşünüyor. Özellikle de yüksek fiyatlardan ve eskisi ile alakanın olmamasından şikayetçiler. Ama yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım, İmam Çağdaş’ın alinaziği Gaziantep gezimizde yediğimiz en güzel şeylerdendi. Bir sarımsak bombası olduğu konusunda da uyaralım.
Sipariş alırken kıyma mı kuşbaşı mı diye soruyorlar. “Kıyma” deyice ben bildiğin kıyma sanmıştım ama Gaziantep’te kebap köftesine kıyma diyorlarmış. En güzeli resimdeki gibi yarım yarım deneyip ikisini de tatmak. Patlıcan kebabı da denemeye değer. Websitesi Adres: Şekeroğlu Mah. Gümrük Caddesi Uzun Çarşı 49/A Şahinbey Tel: 03422204545 Konum için tıklayın.


Gaziantep’te Alinazik Nerede Yenir ? Üçler
Üçler genellikle lahmacunu ile biliniyor ama aslına burada közlenmiş patlıcan, yoğurt ve kıymanın harika birleşimi alinazik de çok başarılı. Adres: Sarıgüllük, Zübeyde Hanım Blv. 16/C, 27060 Şehitkamil Tel: (0342) 338 18 28 Konum için tıklayın.
Kıyma Kebabı Gaziantep’te Nerede Yenir ?  Kebapçı Ömer ve Kebapçı Selahattin
Kıyma kebabı konusunda Ömer Usta ve Mücahitler mahallesindeki Kebapçı Selahattin deyince akan sular durur. Eskiden İmam Çağdaş’ta çalışan usta kendi yolunu çizmeye karar verdiğinden beri dükkanın önünden kalabalıklar eksik olmuyor. Zaten en geç 3 gibi kıyma dürüm bitiyor. Çok salaş bir yer. Tipine bakıp sakın caymayın. Fiyat / performans konusunda da bizden 10 puanı kaptı.  Tel: 03422257902 Adres: Ulucanlar Mahallesi Şehitler Caddesi Gaziantep Konum için tıklayın.


Gaziantep’te Yuvalama Nerede Yenir ?  Aşina
Gaziantep’te yuvalamayı bulabileceğiniz yerler var, Aşina bunlardan birisi. Bunun yanında yüksek bina yanındaki Paşa’nın kızı ve Koçak yöresel yemeklerde de yuvalama yenebilir. Aynı zamanda Gaziantep mutfağınındaki hemen hemen tüm demirbaş lezzetlerini bulabileceğiniz bir menüsü var. Bizce yarım yuvalama, yarım Antep dolma, bi de turşu isteyin. Adres: İncili Pınar Mahallesi, Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı Anadolu İş Merkezi 4-5-7-8, 27100 Şehitkamil Tel: (0342) 220 49 49 Websitesi ve Konum için tıklayın.


Patlıcan Kebabı Gaziantep’te Nerede Yenir ? İmam Çağdaş
Genelde Gaziantep’e günübirlik ya da haftasonu için yemek yenmeye geliniyor. Az zamanda çok şey yeme sanatını konuşturmak şart. Dolayısı ile zaten alinazik için İmam Çağdaş’a gitmişken patlıcan kebabın tadına bakabilirsiniz. İmam Cağdaş’ın yanısıra Duisburg Bulvarında park içerisinde bulunan Birecikli Bekir Usta’da yenir.


Meyveli Kebaplar Antep’te Nerede Yenir ?  Mutfak Sanatları Merkezi (MSM)
Gaziantep’te çok yemek var olmasına var da, konu dışarda yemek yemeğe gelince pek fazla çeşit olmuyor. Yer gök kebapçı ama tabldotçu bile yok. Gaziantep’in UNESCO tarafından bir gastronomi merkezi seçilmesinin ardından, yöresel yemekleri insanların tadabilmesi için belediyenin desteği ile Mutfak Sanatları Merkezi kurulmuş. Menü mevsimin imkanlarına göre her ay değişiyor ve o en başta bahsettiğimiz 250 tescilli yemek rotasyonlu olarak servis ediliyor. A la carte ya da tadım menüsü alabiliyorsunuz. Tadım menüsünün içindeki ana yemek genelde böyle meyveli bir kebap oluyor. Fiyatlar gayet uygun.
Pazartesi günleri kapalı, diğer günler 11.00-23.00 saatlerinde açık. Tel: +90 (342) 2205577  Websitesi Adres: Gazi Mahallesi, Zübeyde Hanım Blv. No:39 Şehitkamil Konum için tıklayın. 


Lahmacun Gaziantep’te Nerede Yenir ?  Halil Usta, Üçler, Ünal, Kebaphan
Gaziantep’te lahmavun Fatih Mahallesi’nde bulunan Halil Bakışkan, SSK hastanesi yanındaki Üçler ve Başpınar’da Ünal ve Kebaphan restoranlarında yenebilir. Ve buralarda çullama lahmacun yenir.


Kaliteli baklava nerede var?
Gaziantep’te en kaliteli baklavanın başında Çağdaş gelirken, daha sonra Koçak, Çelebioğlu ve Mahmut Güllüoğlu, Ömer Güllüoğlu, Tahmis Baklavası, Kebaphan Baklavası, Antepsan gibi yerlerde yenilebilir.
Gaziantep’te Ciğer Nerede Yenir ?  Ciğerci Ali Haydar Usta
Gaziantep Kalesi’ne yürümeye mesafesinde minicik, tabureli, salaş bir ciğerci. Sabah 04.30’da açılıyor ve 08.00’e kalmadan ciğer tükenmiş oluyor. Sabahın köründe onar onar kişi oluyor. Adres: Seferpaşa Mahallesi, Derekenarı Cd, 27400 Şahinbey  Konum için tıklayın. Tel: 05366063987

Gaziantep’te nerede ne yenir? ne içilir?


Gaziantep’te Ciğer Nerede Yenir ? Ciğerci Mustafa
Eğer yetişemezseniz sabaha, Ciğerci Mustafa’da yiyebilirsiniz. Porsiyon ciğer gayet doyurucu. Ciğerinin yanında paça, beyran, çiğköfte, kuşbaşı gibi diğer seçenekler de başarılı. Adres: Bahçelievler, Atatürk Blv. No:137, 27400 Şahinbey Tel: (0342) 230 12 30 Konum için tıklayın.


Gaziantep’te Katmer Nerede Yenir ? Orkide Pastanesi’nde
Gaziantep’te en kaliteli katmer iki yerde yenebilir. Birisi Orkide Pastanesi, diğeri Başpınar’da bulunan Ünal lokantasında harika ve lezzetli katmer yenilebilir.


Gaziantep’te Beyran Nerede İçilir ? Metanet, Mustafa, Yesemek, Kelebek, Sakıp Usta, Ünal Et lokantası, Dukat
Yukarıda isimlerini tek tek sıralamadığımız yerlerde beyran yiyebileceğiniz en meşhur yer. Oldukça salaş, otantik bir yer ve 04.30’dan 18.00’e kadar açık. Beyran yiyecekseniz bizce ilk adreslerden biri burası olmalı. Kredi kartı geçmiyor. Adres: Kozluca Mah, Caddesi No:11, 27400 Şahinbey/Tabakhane/Şahinbey Tel: +90 342 231 46 66 Konum için tıklayın.
Nohut Dürüm Gaziantep’te Nerede Yenir ?  Dürümcü Recep Usta, Karşıyakalı Dürüncü Recep Usta, Adil Usta,
Antep’in hem uygun fiyatlı hem de lezzetli nohut dürümcüsü. Acılı nohut, yeşillik, soğan, patates kızartması ve baharat karışımını en dengeli tutturan yer. Adres: İncilipınar Mah. 1. Cadde No:9 (Korutürk Caddesi) Gaziantep Tel: 03423235999 Konum için tıklayın.

Gaziantep’te nerede ne yenir? ne içilir?
 

Gaziantep’te Menengiç Nerede İçilir ? Tahmis’de içilir
Gaziantep’in 150 yıllık tarihi olan elmacı pazarında bulunan Tahmis kahvesinde hem tarihi dokuyu yaşarsınız, hemde ünlü menengic kahvesini içerken mutluluk tabolusu çizersiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.