Eyvah.. Gaziantep’teki 40 okulda 223 öğretmen ve 471 öğrenci koronaya yakalandı... Okullar tatil oluyor mu?

Eyvah.. Gaziantep’teki 40 okulda 223 öğretmen ve 471 öğrenci koronaya yakalandı...  Okullar tatil oluyor mu?
160 sınıfın da kapandığını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı, önlem alınmasını istedi.

Gaziantep’te 25 gün içinde 40 okulda 223 öğretmenin ve 471 öğrencinin salgına yakalandığını, 160 sınıfın da kapandığını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı, önlem alınmasını istedi. 
Kovid-19 ile birlikte evlere hapsolan öğrenciler yüz yüze eğitimden uzak kalırken, yeterli seviyede eğitim desteği de alamadı. Eğitimden uzak kalan yerlerin başında bölge kentleri gelirken, bu kentlerdeki özellikle kırsal kesimlerde bulunan öğrenciler, uzaktan verilen eğitimden de faydalanamadı. Yeni eğitim-öğretim yılında okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin yaşadığı sorun ve sıkıntılara ise, henüz kalıcı çözüm bulunamadı. Pandemi karşısında okullarında yeteri kadar önlemin alınmaması hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin yaşamını riske atıyor. Bin 383 ilköğretim, ortaöğretim ve lisenin bulunduğu Antep’te, öğrenciler kısıtlı imkanlarla okula gitmek ve salgına karşı kendileri önlem almak durumunda kalıyor. M.A.'da yer alan habere göre,  Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Gaziantep Şubesi, 6 Ekim’den bu yana 40 okulda salgına yakalanan öğrenci ve öğretmen sayısı ile kapatılan sınıfların verilerini çıkarıp, çözüm önerileri sundu. Eğitim Sen’in 25 günlük verilerine göre, 1 personel ve 1  öğretmen yaşamını yitirdi, 223 öğretmen, 471 öğrenci salgına yakalandı, salgından kaynaklı 160 sınıf kapatıldı.  


ÖNLEM ALINMAZSA SORUNLAR BÜYÜR

Pandeminin başından bu yana sadece Antep’te binlerce öğrencinin salgına yakalandığını ifade eden Parlakçı, “Bundan dolayı yüzlerce sınıf kapatıldı, halen kapalı olan sınıflar var. İl Eğitim Müdürü’nün buna ilişkin ciddi önlemler alması gerekirken, bu önlemleri göremiyoruz. Bizler Antep’te 40’a yakın okuldan topladığımız verilere baktığımızda onlarca öğretmenin ve öğrencinin salgına yakalandığını gördük. Yine öğretmen arkadaşlarımız ve personelimiz hayatını kaybetti. Bunlar kader değil. Alınmayan önlemler nedeniyle arkadaşlarımız hayatlarını kaybetti. Bununla ilgili en azından bundan sonraki süreçte bakanlığın yapılan uyarıları dikkate alması gerekir. Yoksa çok ciddi sorunlar yaşanmaya devam eder” uyarısında bulundu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.