Online Psikolojik Danışmanlık Yararlı Mıdır?

Online Psikolojik Danışmanlık Yararlı Mıdır?

Günümüzde teknolojinin ve internet kullanıcılarının hızla büyümesiyle birlikte online psikolog ve online psikolojik danışmanlık hizmetine olan talep önemli ölçüde artmıştır. İnternetin yaygınlaşması, herkese erişimi tek bir tuşa indirmiştir. Günümüz dünyasında pek çok insan zaman, ulaşım ve yoğun çalışma koşulları nedeniyle kişisel psikoterapi desteği almakta zorlanmaktadır. Bu nedenle çevrimiçi psikolojik destek almak konusunda ilgi ve talep artmaktadır. Özellikle online psikolog ve psikoterapi, yurtdışında olup dil ​​sorunları nedeniyle psikoterapi desteği alamayanlar, yoğun iş temposu nedeniyle zaman bulamayanlar ve psikoterapi desteği alırken şehir değiştirmiş olanlar için uygundur. Kısacası, çevrimiçi danışmanlık, kişisel bir görüşmeden bekleyebileceğiniz her şeyi internete getirir. Giderek daha fazla insan daha düşük fiyatlarla yardım aradığı ve erişilebilirliği kolaylaştırmaya çalıştığı için, online danışmanlık, psikolojide en hızlı büyüyen trendlerden biridir.

Online ve Yüz Yüze Psikolojik Danışmanlık Farkları

Çevrimiçi psikolojik danışma hakkında en sık sorulan sorulardan biri, online psikolojik danışmanlık yararlı mıdır sorusudur. Bu açıdan çevrimiçi danışmanlar normal danışmanlarla aynı becerilere sahiptir. Online psikolog ve danışmanlık ile yüz yüze danışmanlık arasında alacağınız faydalar açısından hiçbir fark yoktur. Bunun yanı sıra online danışmanlık, iletişim ve fiyatlar açısından daha uygundur. Başka bir deyişle, çevrimiçi oturumlar söz konusu olduğunda bulunan farklılıklar faydalıdır. Sadece daha erişilebilir hale gelmekle kalmaz, aynı zamanda daha birçok tedavi seçeneği sunar. Buna ek olarak durumunuza en uygun olan psikoloğu bulmanız için çok rahat bir ortam yaratır. Tedaviye ihtiyacı olan bir danışan olarak, çevrimiçi danışmanlık size birçok danışmandan oluşan geniş bir veri tabanı sunar. Bu sayede kişiliği, yaklaşımı ve profiliyle kendinizle bağdaştırabileceğiniz birini seçebilirsiniz.

Online Psikolojik Danışmanlık Avantajları

Online psikolojik danışmanlık avantajları ile pek çok sorun ortadan kalkar. Online danışmanlık size zaman kazandırır. Yaşanılan çağ teknoloji ve hız çağı olduğu için iş yoğunluğundan dolayı pek çok kişi online psikologların ofisine gidemez. Bundan dolayı online psikolojik danışmanlık oldukça faydalı bir yöntemdir. Online psikolojik danışma, yurt dışında yaşayan Türkler için kendi kültürlerine uygun bir danışmanlık yöntemi sunmaları açısından çok değerlidir. Danışmanlıkta en önemli konulardan biri ailenizden getirdiğiniz değerler, inançlar ve duygulardır. Bir Türk danışman bu değerleri daha kolay anlar ve danışanın sorununun çözümünü hızlandırır. Çevrimiçi danışmanlık, içe dönük olan kişiler için de çok faydalıdır. Sosyal fobi olarak da bilinen kişilik örüntüsüne sahip kişiler genellikle evden çıkmak istemezler. Bu açıdan bir danışma kliniğine gitmek onlar için çok zor olabilir. Bu durumdaki insanlar kendilerini güvende hissettikleri ortamlarda tavsiyelere çok olumlu yanıt verebilirler. Online psikolojik danışma, fiziksel engeli olan kişilere de çözümler sunar. Bunun yanı sıra hali hazırda danışmanlık alan ancak danışmanlık sürecini kesintiye uğratmamak için başka bir şehir veya ülkeye taşınma ihtiyacı duyan kişiler için de oldukça faydalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.