Şahinbey’den 50 bin öğrenciye kitap jesti

Şahinbey’den 50 bin öğrenciye kitap jesti
Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Hasan Kalyoncu ve Gaziantep Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen ‘Şahinbey Kitap Günleri’ne yoğun ilginin olması sevindirdi. 28 yazar ve 105 yayınevinin katıldığı fuar 10 Ekim’de sona erecek.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Hasan Kalyoncu ve Gaziantep Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen ‘Şahinbey Kitap Günleri’ne yoğun ilginin olması sevindirdi.  28 yazar ve 105 yayınevinin katıldığı fuar 10 Ekim’de sona erecek.
Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, fuara kırsal mahallelerden 50 bin öğrencinin getirileceğini kaydetti. Başkan Tahmazoğlu, öğrencilere 40 liralık hediye çekinin de verilerek indirimli kitap sahibi olma imkanı da sağlanacağını ifade etti.  

“Kitapların büyülü dünyasında kaybolacağımız, 9 gün boyunca 105 yayınevi ve 28 yazarımız kitapseverlerle buluşacak” diyen Başkan Tahmazoğlu, “Birbirinden değerli yazarlarımız konuşmalar yapacak, sohbetler yapacak, imza günleri yapacaklar. Kitap fuarını ilk defa düzenliyoruz ama elimizden geldiğince en güzel şekilde bu fuarı tamamlamak istiyoruz. Amacımız, bu şehre yakışır nesillerin yetişmesi amacıyla kitaba yatırım yapmak, okurlarla yazarları buluşturmak. Biz zaten şu ana kadar 9 milyon kitabı gençlerimize hediye ettik” dedi.    

“Kırsal Mahallelerden 50 bin öğrenci fuara gelecek”    

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kırsal Mahallelerden 50 bin öğrenciyi buraya Fuar merkezine taşıyacaklarını belirterek, “Onlara teşvik amacıyla 40 lira değerinde bir hediye çekimiz var, bununla gelip burada kitap alabilecekler. Yayınevlerimizde kitaplarda o çeklere yüzde 50 ve yüzde 45 indirim yapacaklar. Böylelikle çocuklarımız istedikleri kitapları alabilecekler” ifadelerini kullandı.   

Takdirname alan başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak her sene spor ayakkabı hediye ettiklerini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “ Toplamda 6 takdirname getiren öğrencilerimize bisiklet hediye ediyoruz. Öğrenci ve hocalarımız için kaynak yayınlar aboneliği yaparak onlara verdik. Birçok alanda öğrencilerimize ve Şahinbeyli hemşerilerimize destek olmaya ve onların hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Bu yıl ilkini yaptığımız Kitap Fuarı’nı geleneksel hale getirip Gaziantep’i okuyan şehir olarak Türkiye’ye örnek yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.