Son Dakika:Gaziantep'te 40 bin ton buğdayı 'ŞAiBELİ ŞEKİLDE' düşük fiyattan alan hangi makarna fabrikası? Gaziantep'te Bir Fabrikaya 40 Bin Ton " Şaibeli Buğday " Satış İddiası Meclise Taşındı

Son Dakika:Gaziantep'te 40 bin ton buğdayı 'ŞAiBELİ ŞEKİLDE' düşük fiyattan  alan hangi makarna fabrikası? Gaziantep'te Bir Fabrikaya 40 Bin Ton " Şaibeli Buğday " Satış İddiası Meclise Taşındı
CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkşeker Tarım A.Ş.’deki vurgun iddialarını TBMM gündemine getirdi. " Şaibeli " satış olarak tanımlanan olayda, Gaziantep'te bir fabrikaya 40 bin ton buğday verildiğini belirtti.

Gaziantep'te Bir Fabrikaya 40 Bin Ton " Şaibeli Buğday " Satış İddiası Meclise Taşındı

CHP  Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkşeker Tarım A.Ş.’deki vurgun iddialarını TBMM gündemine getirdi. " Şaibeli " satış olarak tanımlanan olayda, Gaziantep'te bir fabrikaya 40 bin ton buğday verildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verilen soru önergesinde bu yıl  yaklaşık 100 bin ton buğday satışı gerçekleştirdiğini kaydedilirken bunun 40 bin tonunun Gaziantep'te bir makarna fabrikasına satıldığı belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu , bu satışın TÜRİB üzerinden anlaşmalı satış kapsamında 19 Şubat’ta 1.960 TL/ton fiyattan yapıldığını belirtti. Bekaroğlu, Türkşeker Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan’ın yaklaşık 40 bin ton buğdayın tek bir firmaya satışına yönelik iddiaları yalanladığını, ancak satış yapılan firmaları açıklayamadığını kaydetti. Bekaroğlu, TÜRİB kayıtlarına göre, 19 Şubat’ta yapılan anlaşmalı satış kapsamında Gaziantep’teki bir makarna firmasına 38 bin ton ekmeklik buğdayın, borsa fiyatı 2.050 TL/ton civarında olmasına rağmen 1.960 TL/tondan devrinin yapıldığını iddia etti.

Bekaroğlu, "Şaibeli satışta kimlerin nasıl bir menfaat elde ettiği bilinmiyor. Türkşeker Tarım’dan toplu halde ürün alan belli firmalar ise büyük bir rant elde etmiştir. Şaibeli buğday ve arpa satışlarının kamuoyuna medya tarafından duyurulmasına rağmen Türkşeker Tarım bu hatalı tutumunda ısrar etmektedir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.