Gaziantep, Teknofest’te Türkiye 2’cisi

Gaziantep, Teknofest’te Türkiye 2’cisi
Teknofest’te herkes Gaziantep’i konuşuyor

" Türkiye Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te Gaziantep, 61 finalist takım ile Türkiye ikincisi oldu. Gaziantep'in başarısı ilgili gurur duyduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, emeği geçen öğrencilere ve kendilerine destek olan kent protokolüne teşekkür etti”

Gaziantep birçok alanda olduğu gibi TEKNOFEST’te de adını altın harflerle tarihe yazdırıyor. Geçtiğimiz yıl, ev sahipliği yaptığı finallerde elde edilen Türkiye birinciliğinin ardından Gaziantep takımları bu sene de İstanbul maratonu için kolları sıvamıştı. Türkiye geneli yapılan değerlendirmeler sonucunda Gaziantep’ten 61 takım, 2021 TEKNOFEST finallerine katılmaya hak kazandı.   
 
  "61 finalist ile Türkiye ikincisiyiz" 
  Gaziantep'in başarısından bahseden Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İstanbul’da yoğun rekabetin sürdüğü finallerdeki üstün başarımız ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Gaziantep’i ulusal arenada temsil eden takımlarımızı günlük olarak takip ediyoruz. Farklı kategorilerden katılım sağlayan takımlarımızdan güzel haberler gelmeye başladı bile. Geçtiğimiz yıl, ev sahipliğimizde gerçekleşen finallerdeki onur duyduğumuz başarıyı bu yıl ve ilerleyen yıllarda da devam ettireceğimize inancım tamdır. 61 Takımımız ile Türkiye’deki toplam finalistlerin yüzde 10‘unu Gaziantep oluşturmaktadır" dedi. 
 
  Tepe'den öğrencilere teşekkür ve tebrik 
  İstanbul finallerinde ter döken öğrencilere seslenenen Tepe, “Parlak fikirleriniz ve bizlere yaşattığınız bu gurur için teşekkürler çocuklar. Sizler bu ülkenin, bu toprakların umudu, can suyusunuz. Eminim ki sizlerin ve güzel zihinlerinizin ışığında, tüm dünyanın gıpta ile bakacağı bir gelecek bizleri bekliyor. Bizler de burada, sizlerin önce sağlıkla sonra da başarıyla Gaziantep’e dönmenizi bekliyoruz. Sizlere güveniyoruz.” diye konuştu. 
 
  Tepe, destekleri için kent protokolüne de teşekkür etti 
  Tepe, Gaziantep’in Türkiye finallerinde gösterdiği büyük başarının mimarları, öncüleri, rehberleri olarak betimlediği Gaziantep Valisi Davut Gül’e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, ilçe belediyelerine, okul yöneticilerine ve öğrenci velilerine de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.