Gaziantep'te 20 şirket neden ismini gizli tutuyor, şantajdan ve mafyadan korkuyorlar mı?

Gaziantep'te 20 şirket neden ismini gizli tutuyor, şantajdan ve mafyadan korkuyorlar mı?
1000 ihracatçı listesinde 73 Gaziantepli şirket var

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 1000 ihracatçı arasında Gaziantepli 2018’de 61, 2019’da 70 ve 2020 yılında da 73 şirketle Türkiye sıralamasında İstanbul 1., İzmir 2., Gaziantep 3., Kocaeli 4., Bursa 5., Ankara 6. ve Denizli’nin de 7. olduğu belirtildi. Bu arada, Gaziantep’teki toplam 2020 yılı ihracatı pandemiye rağmen rekor kırarak 8 milyar dolara ulaşırken 2021 hedefinin de 10 milyar dolar olduğu ifade edildi.

İSMİNİ SAKLAMAYAN ŞİRKETLER

Türkiye ihracatçılar meclisinin açıkladığı 1000 ihracatçı listesinde 150’ye yakın şirket isminin açıklanmamasını isterken, Gaziantep’tede 20 şirket isminin açıklanmamısını isteyen şirketler arasında bulunurken ismi açıklanan listede, Mutlu Makarna, Oba Makarna, Erdemoğlu Dış ticaret, Sanko Dış Ticaret, Altunkaya Dış Ticaret, Kılıç Tarım Ürünleri Dış Ticaret, Köksan Ambalaj, Kadooğlu Yağ, Gülsan Sentetik, Akınal Sentetik, Unat Yağ, Beşler Makarna, Melike İplik, Acarsan, Kaplanser, Dost Kardeşler, Empera Halı, Sanat Halı, Post Halı, Durkar Halı ve Ritaş Dış Ticaret şirketleri bulunuyor.

İSMİNİ SAKLAYAN 20 ŞİRKET HANGİLERİ?

Gaziantep’te 2020 ihracat sıralamasında 1000 şirket arasında yer alan 73 şirketin yaklaşık 20’sinin ismini gizli tutması çeşitli iddia ve dedikoduları gündeme getirirken genelikle bu şirketler her yıl İstanbul Sanayi Odası’nın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin açıkladığı 1000 şirket isimleri arasında yer almalarına rağmen, “isimlerini gizli tutmaları” şok bir şekide karşılanırken, neden gizledikleri de merak ediliyor.

MAFYA VE ŞANTAJCILARDAN MI KORKUYORLAR?

Türkiye’de genellikle Loto ve Milli Piyango’dan büyük ikramiyeler çıktığı zaman mayfa ve şantajcılar talihlinin peşine düşerek, çeşitli yollarla paralara el koymaya çalıştıkları bildirildi. Bu nedenle son 15 yıldan buyana şans oyunlarından büyük ikramiyeler çıkanlar isimlerini gizlediklerini ve aynı şekilde de Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 1000 listesinde Gaziantepli 73 şirketin çoğunun ismini gizli tutması da bu nedenle mi yapıldığı konuşulduğu ileri sürüldü.
———————————

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.