Gaziantep'in Oğuzeli İlçesinde Okula Gidecek Servis Yok ! Oğuzeli’nde öğrencilerin servis çilesi !

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesinde Okula Gidecek Servis Yok ! Oğuzeli’nde öğrencilerin servis çilesi !
Oğuzeli Anadolu Lisesi öğrencileri servis bulamadıkları için okula gidemiyor. Öğrenci ve velilerin iddialarına göre servisçiler okulların yeniden kapanma ihtimaline karşı ihaleye girmiyor.

6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasının ardından birçok okulda sorunlar devam ediyor. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencileri servis bulamadıkları için okula gidemediklerini dile getirdi.

“Köyümüzden birçok öğrenci aynı sorunu yaşıyor”

Oğuzeli Anadolu Lisesi öğrencilerinden Gülsüm Taş, 2 haftadır servis olmadığı için okula gidemediklerini ifade etti. Taş,  “ Pandemi döneminde yeterince geri kaldık zaten. Devamsızlık sorun değil ama derslerden geri kalıyoruz. Köyümüzden birçok öğrenci aynı sorunu yaşıyor. Oğuzeli’ne giden otobüs olmadığı için otobüsle de gidemiyoruz. Otostop çekip giden var okula gelirken de onca yolu yürüyüp geri gelen var. Öğretmenlere soruyoruz onlarda bilmiyorlar. Bazı öğrenciler ise, Oğuzeli'ne işe giden varsa onlarla gidiyorlar 2 haftadır böyle durum ne zaman çözüleceği belli değil” diye konuştu.

Gaziantep'in Oğuzeli İlçesinde Okula Gidecek Servis Yok ! Oğuzeli’nde öğrencilerin servis çilesi !

Bir öğrenci velisi, sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. Veli, “2 haftadır sorun çözülür diye bekledik ama çözülmedi. Kızım ve köyden birçok öğrenci okula gidemiyor, derslerden geri kalıyorlar. En sonunda ben de müdürle konuşmaya gittim onlar da servisin ne zaman geleceğini bilmiyorlar. Dediklerine göre ihale açılmış ama katılan yokmuş. Servisler okul kapanır diye ihaleye girmiyorlarmış. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yaptık dönüş olmadı” şeklinde konuştu.

Okul yöneticileride şikayetçi

Okul yöneticileri ise, servis sorunundan ötürü okulu bir düzene sokamadıklarını söylediler. Okul yöneticileri şunları belirtti: “İlçe Eğitim Müdürlüğü iki defa ihale açtı ama katılan olmadı. Konu hakkında bizimde pek bilgimiz yok. Öğrencilerimizin çoğu okula gelemiyor mağdur oluyorlar."

Farklı köylerden öğrenciler de aynı sorunu yaşıyor

Okula farklı köylerden taşımalı olarak gelen öğrencilerin de benzer sorunları yaşadığı öğrenildi. Servis sorununun ne zaman çözüleceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak:Reform Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.