Bakan Koca en düşük illeri açıkladı! Gaziantep'de Var

Bakan Koca en düşük illeri açıkladı! Gaziantep'de Var
Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Aşılanma oranında Ankara ve Hakkari sarıdan maviye dönerken, Bakan Koca Twitter'dan yaptığı paylaşımda vaka artış hızında önümüzdeki 10 günün önemli olduğunu belirterek, "Tedbirlere uymalı ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz" ifadelerini kullandı

Sağlık Bakanlığı, 9 Ağustos corona virüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 245 bin 253 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 731 kişinin testi pozitif çıktı, 117 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 7 bin 365 oldu.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 67,89, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 47,75 olarak kayda geçti.  Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 42 milyon 140 bin 662'si birinci doz, 29 milyon 637 bin 537'si ikinci doz, 5 milyon 774 bin 462'si üçüncü doz olmak üzere 77 milyon 552 bin 661'e yükseldi.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve İzmir oldu.

GAZİANTEP AŞILAMADA EN DÜŞÜK İLLER ARASINDA

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Gazintep, Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Batman, Gümüşhane, Bingöl, Siirt ve Iğdır olarak sıralandı.

'10 GÜN ÇOK ÖNEMLİ'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vaka artışlarıyla ilgili önümüzdeki 10 gün önemine dikkat çekerek, "Vaka sayılarının artış hızının durağan hale gelmesi ve vaka sayılarının azalması için önümüzdeki 10 gün çok önemli. Tedbirlere uymalı ve aşı olmayı ihmal etmemeliyiz" ifadelerini kullandı

HAKKARİ MAVİYE DÖNDÜ


Hakkari, aşılanma oranında yüzde 75'i geçerek sarıdan maviye döndü. Bakan Koca, yaptığı açıklamada diğer iller Hakkari'yi örnek almalı diyerek, "Hakkâri, aşılanma oranıyla Covid-19’a karşı güçlü 13 il arasında. Oranın düşük olduğu Gaziantep, Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Hakkâri’nin aşı kararını, aşılanma hızını örnek almalı. Van’la Şırnak’tan %75’imiz aşılandık haberini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkent Ankara ve Ordu da aşılama tablosunda düşük riskli illeri gösteren maviye kategoriye döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.