Kurban Bayramı Öncesi Bilet Fiyatları Cep Yakıyor

Kurban Bayramı Öncesi Bilet Fiyatları Cep Yakıyor
Kurban Bayramı Tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar, bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek üzere otobüs ve uçak biletlerini araştırmaya başladı. Uygun fiyata yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar, otobüs ve uçak biletlerinin fiyatlarını görünce şaşkınlığa uğradı.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU

Kurban Bayramına sayılı günler kala toplanan Kabine Toplantısında bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar, bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek üzere otobüs ve uçak biletlerini araştırmaya başladı.

"EN KISA MESAFEYE GİDİŞ 50-70 TL"

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde Gaziantepli vatandaşlar, 9 gün olacağı açıklanan Bayram için tatil planları yapmaya başladı. Otobüs bileti almak isteyen vatandaşlar, bilet fiyatları karşısında şaşkınlığa uğradı. Kente en yakın mesafe olan Hatay'da tatile gitmek isteyen bir ailenin ödeyeceği kişi başına ödeyeceği ücret 50 TL ila 70 TL arasında oluyor. 4 kişilik bir ailenin en kısa mesafe olan Hatay'a gidiş için ödeyeceği ücret, 200 TL ila 280 TL arasında oluyor. Pandemi öncesi 25 TL olan Hatay otobüs bileti pandemi sonrasnda, yüzde 50'den fazla oranda arttığı görüldü.

İSTANBUL BİLETİ 250, ANKARA BİLETİ 200 TL

Pandemi dönemi öncesinde 150 TL civarında olan Gaziantep-İstanbul otobüs biletleri, pandemi döneminde yüzde 50 ila yüzde 100 oranında yükseldi. Arefe günü Gaziantep'ten İstanbul'a gidiş için alınacak bilet fiyatları, 180 ila 250 TL arasında değişiyor. Gaziantep-Ankara otobüs seferlerinde de bilet fiyatları arttı. Geçtiğimiz yıl 100 TL'den başlayan otobüs bilet fiyatları 120 ila 200 TL arasında değişiyor.

UÇAK FİYATLARI DUDAK UÇUKLATTI

Otobüs biletlerinin yanı sıra Gaziantep Havalimanından bayram tatili için çeşitli illere yapılacak olan seferlerde de bilet fiyatları dudak uçuklattı. Gaziantep Havalimanında Antalya’ya gitmek isteyen bir kişinin 16 Temmuz tarihinde yapacağı yolculuk için ödeyeceği bedel, 433 TL ila 868 TL arasında değişiyor. Gaziantep’ten İstanbul’a gitmek isteyen bir kişi ise 255 TL ila 876 TL arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.