Altunkaya’dan Midyat’a üniversitesi

Altunkaya’dan Midyat’a üniversitesi
Mardin Artuklu Üniversitesi, medeniyetin ve sanatın kadim şehri olan Midyat ilçesinde GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı için düğmeye bastı.

Aslen Mardin’in Midyat ilçesi doğumlu olan ve Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında bulunan Gaziantep’in yerleşik firması Altunkaya Holding’in sahibi Mahsum Altunkaya, doğum yeri olan Midyat’a Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin temelini attı. Altunkaya “Ben doğduğum yere böyle bir üniversiteyi kazandırdığım için çok mutluyum. Bundan sonrada böyle güzel yerler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla Mardin’in Midyat İlçesinde yapılan GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için modern bir bina projesi hazırlattıklarını açıklayan Başkan Mahsum Altunkaya, “Bu fakülte sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi için değil, bütün Türkiye için önem taşıyan bir yapıya sahiptir” dedi.

Altunkaya’dan Midyat’a üniversitesi

KİMLER KATILDI?
Mardin Artuklu Üniversitesi, medeniyetin ve sanatın kadim şehri olan Midyat ilçesinde GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasının yapımı için düğmeye bastı.
Mardin'in Midyat ilçesinde Artuklu Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesinin bina yapımını üstlenen Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile davetliler katıldı.

İNSANA YAPILAN YATIRIM, EN BÜYÜK YATIRIMDIR
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Altunkaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, “Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi açılış töreni münasebetiyle sizlerle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Sevincimize ortak olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Ülkeler için teknoloji seviyesi, sermaye birikimi ve doğal kaynak zenginliği şüphesiz önemlidir. Fakat bu değerler ancak bunları doğru kullanabilen insanların varlığı ile anlam kazanır. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak, insana duyduğumuz bu güvenle, ülkemiz için yararlı bir eser ortaya koymak istedik” dedi.

MARDİN ÖZEL BİR İLİMİZ
Mahsum Altunkaya, Mardin’in Midyat ilçesine yapılan GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’ni Midyat’a yapmak istediklerini dile getirerek, “Bunu da Mardin’de yapmak istedik. Çünkü Mardin özel bir ilimiz. Mardin bölgemizin en büyük 2. ihracatçısı konumunda. Aynı zamanda, insani zenginliği ile bu başarısını çok daha yukarı taşıyacak bir ilimiz. Bu düşüncelerle yola koyulduk. Süreç içerisinde gerek Valimiz gerek Rektör hocamız ve diğer il protokolü ile çeşitli zamanlarda yaptığımız görüşmeler neticesinde Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binasını Midyatımıza kazandırmaya karar verdik” diye konuştu.

Altunkaya’dan Midyat’a üniversitesi

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Altunkaya, bu üniversitesinin açılmasında kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bu süreçte, Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin açılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz. Fakülte binasının Birliğimizce yaptırılması konusunda da destekleri ve talimatlarından ötürü Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha sizlerin huzurunda şükranlarımı sunmak isterim. Ayrıca, binanın yaptırılması için gerekli izinlerin kısa sürede verilmesinden ötürü Ticaret Bakanımıza, İhracat Genel Müdürümüze ve TİM Başkanımıza da teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuştu.

Altunkaya’dan Midyat’a üniversitesi

MODERN BİR BİNA OLUYOR
TİM Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla Mardin’in Midyat İlçesinde dün temeli atılan GAİB Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi için modern bir bina projesi hazırlattıklarını açıklayan Başkan Mahsum Altunkaya, “Bu fakülte sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi için değil, bütün Türkiye için önem taşıyan bir yapıya sahiptir” dedi.

Altunkaya’dan Midyat’a üniversitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.